Wanneer is het altijd een goed moment voor pizza? Wanneer je de pizza’s van Magioni ziet liggen! Het is jullie wellicht niet onopgemerkt gebleven dat wij mega fan zijn van deze gezondere pizza bodems. Speciaal voor deze tijd van het jaar hebben we daarom een herfst pizza recept voor jullie ontwikkeld. Deze gezonde pizza met geroosterde pompoen, feta, geroosterde pijnboompitjes én een romig sausje wil je echt proberen. Echt, dit weekend nog. Lees snel het recept.


GEZONDE PIZZA VOOR TIJDENS DE HERFST

De pizza bodems van Magioni zijn een stuk gezonder, omdat de bodems zijn gemaakt van groente. Zo maakte wij voor dit recept gebruik van de courgette pizzabodem die maar liefst 35% courgette bevat. Overigens kan je op op Healthy Wanderlust meerdere lekkere gezonde pizza recepten vinden zoals deze unieke salade pizza of deze pizza met een royale bietenspread. Make sure to check them out! Wat deze gezonde pizza met geroosterde pompoen helemaal compleet maakt is het lekkere romige sausje. Als basis gebruikte ik hier Den Eelder geiten yoghurt voor en het resultaat is zo lekker! Organiseer jij binnenkort ook een pizza-party?

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 2 pizzabodems
  • 200 gram pompoen
  • 1 grote rode ui
  • paar stukjes feta
  • 2 handje rucola
  • 4 el geiten yoghurt
  • 1 volle tl kappertjes
  • 2 tl groene pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1 tl paprika poeder
  • 10 gram pijnboompitjes
  • gemalen peper / zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de pompoen in dunne plakjes / stukjes en plaats dit in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en een snufje paprikapoeder.  Mix goed door elkaar.
  3. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  4. Snij in de tussentijd dunne plakjes van de courgette en rode ui.
  5. Mix de geitenyoghurt met de kappertjes, 1 handje rucola, teentjes knoflook en gemalen peper en zout. Dit is het makkelijkst wanneer je een keukenmachine gebruikt (deze staat in mijn keuken).
  6. Plaats de pizzabodems voor 6 minuten in de oven. Het heeft mijn persoonlijke voorkeur om de bodems voor te bakken voor je deze belegt en nog een tijdje in de oven plaatst. Zo worden de pizza’s extra knapperig! 
  7. Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
  8. Haal de pizzabodems samen met de pompoen uit de oven.
  9. Beleg de pizza’s nu elk met 1 tl groene pesto, de gegrilde pompoen, courgette, rode ui, gebrokkelde feta en een snufje paprika poeder.
  10. Plaats voor 6 minuten terug in de oven.
  11. Voeg hierna nog wat verse rucola toe, de geroosterde pijnboompitjes en wat van de saus aan toe.
  12. Enjoy your pizza-party! 

Wat is jouw favoriete gezonde pizza recept?

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni en Den Eelder.

Pin It on Pinterest

Share This