Dit recept is voor mij echt een goldie oldie! Toen ik als tiener nog regelmatig last had van de nodige vreetbuien (food, food, food on my mind, all day all the time) at ik dagelijks (soms zelf in één keer) een hele chips zak leeg. Toen ik wat gezonder wilde gaan leven en ik begon met sporten moest dit natuurlijk veranderen. Dus zocht ik een alternatief en ontdekte een manier om gezonde tortilla chips te maken. Heel simpel, maar super lekker! Benieuwd hoe ik dit maak? En wat mijn favoriete dip hierbij is? Lees snel verder.


GEZONDE TORTILLA CHIPS UIT DE OVEN

Benodigdheden:

 • 3 middelgrote volkoren wraps
 • Olijfolie
 • Kerriekruiden of paprika poeder (whatever you like!)
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
 2. Gebruik een kwast om de eerste wrap in te smeren met wat olijfolie (1 tl is genoeg) en verdeel hier wat kerriepoeder over (evt. wat peper of zout naar eigen smaak), plaats de volgende wrap hier boven op en doe hetzelfde, herhaal dit nogmaals bij de laatste.
 3. Snij of knip de wraps vervolgens in gelijke stukken, alsof je een taart aansnijd. Zie in de foto hieronder hoe ik dit gedaan heb.
 4. Verdeel de stukjes nu over een bakplaat en besprenkel evt. nog met wat olijfolie en kruiden. Zorg ervoor dat de stukjes goed verdeeld zijn en niet teveel over elkaar heen liggen.
 5. Plaats de bakplaat voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. We gaan voor een goud bruine kleur dus let goed op dat ze niet verbranden, elke oven is anders en daarom zal het bij sommige langer of korter duren. Tijdens het afkoelen zullen de gezonde tortilla chips nog wat harder worden!

En mijn favoriete dip? De klassieke guacamole.

Benodigdheden:

 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 teentje knoflook
 • 2 tl creme
 •  1/2 rood uitje
 • 1 tomaat
 • Peper en zout
 • evt. snufje paprika poeder (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwijder het vruchtvlees uit de schil van de avocado’s en prak dit fijn in een kom. Pers het knoflook teentje hier over uit en snij de rode uit en de tomaat in kleine stukjes (verwijder de zaadjes en het sap eerst). Voeg dit toe aan de avocado gevolgd door de 2 tl creme fresh en lekker wat peper en zout. Schep dit goed door elkaar! Deze dip gaat super goed samen met de gezonde tortilla chips. 


Psssst.. Ik heb stiekem nog 3 andere favoriete dips. (Ja, 3!!) En allemaal een stuk gezonder dan de dipsausen die je kant- en klaar in de supermarkt kocht. Wedden dat ze allemaal goed samen gaan met deze gezonde tortilla chips?
In deze video zie je hoe ik deze dips super snel klaar maak, iets voor jouw volgende stay-at-home avondje?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This