Maak je eigen Griekse gezonde tzatziki met dit simpele recept. Super zonde om de ongezonde kant- en klare variant te kopen in de supermarkt als je dit ook eenvoudig in 5 minuten tijd zelf kan maken. Zet deze dip op tafel met wat andere borrelhapjes of versgebakken brood en ik weet zeker dat je jezelf en andere hier heel blij mee maakt. Laten we snel aan de slag gaan!
GEZONDE TZATZIKI MAAK JE ZO
Ik leerde deze frisse dip kennen op het mooie Griekse eiland Kos, heel wat jaren geleden. Lekker met vers brood en een tafel voor kleine gerechtjes. Tzatziki wordt doorgaans gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Simpel toch? In een paar eenvoudige stappen maak jij ook zelf heerlijke gezonde tzatziki.
Dit bijgerecht gaat ook perfect samen met deze gezonde courgette koekjes. Heerlijk als voorgerecht, sidedish of tijdens een gezellige borrel met vrienden of familie.
Ingrediënten:
- 1/2 komkommer
- 3 steeltjes bosui
- 1 teentje knoflook (of meer als jij dat lekker vindt)
- 3 el magere kwark
- 1 tl dille
- 1 tl citroen sap
- 2 tl olijfolie
- snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Schil de halve komkommer en snij deze doormidden. Verwijder met een lepeltje alle zaadjes, rasp dit er als het waren uit.
- Rasp vervolgens de komkommer in kleine stukjes en laat dit in een vergiet voor 10 minuutjes uitlekken.
- Pers het teentje knoflook en snij de bosui in hele kleine stukjes.
- Voeg vervolgens alle ingrediënten samen en mix dit goed.
- Naar smaak kan je hier nog wat knoflook, citroensap, zout of peper aan toevoegen.
- Tada, Kalí órexi! (Smakelijk eten in het Grieks)
Zin in een andere dipsaus?
Misschien vind je deze een van deze drie dipsausen wel lekker.
Heb jij zelf wel eens gezonde tzatziki gemaakt?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!