Deze chocolade koekjes wil jij absoluut aankomende zondag-bakdag maken! Gezondere chocolade koekjes die ook lekker krokant uit de oven komen, dat is toch precies wat je wil? Wees overigens gewaarschuwd, want deze makkelijke koekjes zijn veel te lekker om lang te laten liggen. Duik vooral snel de keuken is, want het (vegan) recept is totaal niet moeilijk en de koekjes zijn veel te lekker om ze niet te proberen. Lees nu het hele recept. 


GENIETEN VAN GEZONDERE CHOCOLADE KOEKJES

Vroeger mocht ik bij mijn opa en oma altijd snoepen uit de koekjestrommel. Mijn oma kocht dan bij Stam de lekkerste (en meest luxe!) koekjes, puur genieten was dit. Helaas is deze trommel inmiddels niet meer gevuld, maar bij het bakken van deze lekkere koekjes dacht ik met liefde aan deze mooie mensen terug. Mooi is dat, hoe geuren of bepaalde gerechten gelinkt kunnen zijn aan waardevolle herinneringen. Start vandaag nieuwe herinneringen door te genieten van deze gezondere chocolade koekjes. Door ze te delen met andere of onder het genot van een grote kop thee te delen met enkel jezelf ūüėČ

Makkelijke en gezondere chocolade koekjes | Verantwoord snacken

Op onze website vind je inmiddels veel gezondere snack recepten. Heb je de smaak na het bakken van deze chocolade koekjes nou helemaal te pakken? Probeer dan vooral ook deze makkelijke pindakaas koekjes. Geloof mij, die wil je ook proberen! 

INGREDI√čNTEN: (10 KOEKJES)

  • 60 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel
  • 25 gram gemengde noten
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gram pure chocolade (85%)
  • 1 schep chocolade of vanille eiwitpoeder
  • 1 tl rauwe cacaopoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 middelgrote dadels (zonder pit)
  • 20 gram kokosolie
  • 50 ml ongezoete amandel- of havermelk

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de dadels voor 10 minuten weken in heet water. Giet af en prak deze vervolgens zo fijn mogelijk met een vork.
    Tip: schenk hier een beetje heet water bij als het prakken niet makkelijk gaat. 
  3. Hak de chocolade en nootjes in fijne stukjes en mix dit met de rest van de droge ingredi√ęnten.
  4. Voeg hier vervolgens de gesmolten kokosolie, de plantaardige melk en de dadelpuree aan toe. Schep dit goed door elkaar met je handen.
  5. Verdeel het koekjesdeeg nu in 10 hoopjes en kneed elk hoopje individueel tussen je handen. Rol tot een stevig bolletje.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de bolletjes deeg bovenop. Duw deze voorzichtig een beetje voor de helft naar  beneden met de onderkant van een lepel.
  7. Plaats de bakplaat nu voor 20 minuten in de oven.
  8. Laat de chocolade koekjes vervolgens eerst een beetje afkoelen, zo worden ze nog wat knapperiger.
  9. Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje, want zo blijven ze extra lang lekker!

Bekijk ook vooral het recept voor deze no bake energie repen, lekker voor tussendoor. 

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This