Wil jij een lekker hapje op tafel zetten tijdens kerst? Deze hummus met geroosterde pompoen en granaatappelpitjes is perfect tijdens een borrel of om te serveren voordat je gasten aan tafel zijn. Met dit recept blijft ik helemaal in het thema ‘stress-vrij tijdens de kerst’. De oven doet namelijk het meeste werk en in 10 minuten staat dit lekkere vegetarische hapje voor kerst op tafel. Serveer met rozemarijn crackers of zelfgemaakte zaden crackers. Lees snel het hele recept!
HAPJE VOOR DE VISITE TIJDENS KERST
Wil jij tijdens de feestdagen wat lekkere hapjes voor je gasten serveren? Op Healthy Wanderlust vind je veel verschillende recepten voor hapjes of bijgerechten. Zo ben ik naast deze hummus met geroosterde pompoen ook groot fan van deze fafafel borrelplank. Een fijn alternatief voor de Hollandse plank met stukjes worst en kaas 😉
Ook vind je heerlijke snacks en hapjes die ideaal zijn voor bij de koffie en thee. Zoals deze nieuwe favoriet: brownie bliss balls. Gemaakt van pure en rauwe ingrediënten die voedzaam zijn voor je lichaam! Of laat je gasten genieten van een stukje/plakje van deze gezondere vegan carrot cake met een vulling van cashewnoten. Super lekker!
Ingrediënten:
- 200 gram hummus (maak je hummus zelf)
- 100 gram pompoen (zonder pitjes)
- 50 gram granaatappelpitjes
- 1 el pompoenpitten
- 2 takjes verse rozemarijn
- snuf gemalen peper/zout
- 1 tl olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in hele kleine stukjes en mix dit met 1 á 2 tl olijfolie, een flinke snuf peper, een snufje zout en verse rozemarijn.
- Plaats voor 15 minuten in de oven (tot de stukjes zacht zijn).
- Verdeel de hummus (sierlijk) over een mooi bord en verdeel hier de geroosterde pompoen, pompoenpitten, granaatappelpitjes, snuf peper en de overgebleven verse rozemarijn overheen.
- Serveer met lekkere crackers.
- En eventueel een feestelijke mocktail?
Welk hapje serveer jij deze kerst?
Lees ook: originele cadeaus voor de feestdagen