Wat mijn favoriete ontbijt is? Dit is en blijft toch altijd havermout. Waarom ik het zo fijn vind om de dag hiermee te starten? Het is een voedzaam ontbijt waarmee je eindeloos kan variëren. Zo eet ik het vaak met gebakken appel of met pure cacaopoeder, maar de laatste tijd staat deze variant vaak op het menu. Warme havermout met gebakken banaan. Lekker zoet, vullend en het geeft mij alle energie die ik nodig heb. Zal ik je snel vertellen hoe jij dit ontbijt ook thuis kan maken? Lees mee voor het hele recept.


ONTBIJT MET WARME HAVERMOUT MET GEBAKKEN BANAAN

Ben jij ook gek op havermout? Dan zijn er zeker nog een aantal andere recepten die je echt even moet bekijken. Zo is deze variant met de smaken van een appeltaartje (ja, echt!)absoluut favoriet, maar ook de warme havermouttaartjes zoals deze met vijgen of de gebakken havermout uit de oven zijn zeker aan te raden!

Zorg naast een voedzaam ontbijt dat je de dag altijd start met een ruime hoeveelheid water. Drink bijvoorbeeld twee lauwwarme glazen water (met vers citroensap) of een grote kop thee om je lichaam weer optimaal te hydrateren. Terwijl jij lekker ligt te slapen is jouw lichaam namelijk hard aan het werk en daarom is het fijn om je lichaam in de ochtend weer van de nodige brandstof te voorzien.

INGREDIËNTEN:

  • 40 gram havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 banaan
  • 1 tl chiazaad
  • 200 ml ongezoete plantaardige melk (zoals amandelmelk) 
  • 1 tl kokosolie
  • Optioneel: eiwitpoeder
  • Optioneel: 1 tl agave siroop

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Smelt een beetje kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en halveer de banaan. Plaats beide helften met de platte kant op de bodem van de koekenpan. Bak de banaan tot deze mooi goudbruin is.
    Optioneel: smelt ook wat agave siroop in de pan (samen met de kokosolie) en bak de banaan hierin.
  2. Mix de havermout met de kaneel en chiazaad en schep over in een pannetje.
  3. Draai het vuur laag en voeg de plantaardige melk toe.
  4. Blijf voor ongeveer 6 minuten goed doorroeren tot de havermout het vocht heeft opgenomen.
    Hoe langer je de havermout op het vuur laat staan, hoe dikker de substantie. 
  5. Schep over in een schaaltje en voeg de gebakken banaan toe.
  6. GENIET!

Ontbijt jij ook wel eens met warme havermout met gebakken banaan?

Bekijk ook: 10 x gezonde ontbijt recepten

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This