Wil jij ook genieten van een taartje van havermout als ontbijt? Dit gezonde ontbijt recept maak je binnen een paar minuten en is ontzettend lekker. Persoonlijk ben ik groot fan van havermout als ontbijt en dit ontbijt recept behoort zeker tot mijn favoriete ontbijtjes. Plus; je huis ruikt heerlijk hiervan! De geur van kaneel staat bij mij echt voor geluk – met dank aan mijn geweldige moeder die vroeger het huis al zo lekker kon laten ruiken. Haar warme appeltaart was altijd echt een feestje! Dit warme taartje van havermout als ontbijt droeg dit weekend nog meer bij aan het geluksgevoel, zo lekker! Maak het nu snel zelf. 


Is het goed om havermout als ontbijt af te wisselen?

Als jij iemand bent die het helemaal prima vindt om elke dag met hetzelfde gezonde ontbijtje te ontbijten dan kan ik dit alleen maar toejuichen, way to go!  Havermout als ontbijt is ook zeker favoriet bij mij in huis. Toch zijn er over het algemeen meer mensen die ervan houden om veel te variëren in hun maaltijden om zo te voorkomen dat bepaalde gerechten gaan vervelen. Het is ontzettend belangrijk om te kunnen genieten van je eten, want dit draagt bij aan de manier waarop jij tegen eten aankijkt en een lekkere maaltijd kan jou een gelukkig gevoel bezorgen. Heel belangrijk natuurlijk! 

Daarom deel ik vandaag één van mijn to-go-to ontbijtjes wanneer ik zin heb in iets anders dan mijn gebruikelijke havermout ontbijtje of wanneer ik mezelf even lekker wil verwennen met een warme (comfort food!) maaltijd om de dag mee te beginnen. Het woord ‘taartje‘ klinkt al meteen als een traktatie toch?

Ben jij ook zo gek op havermout?
Bekijk dat het boek ‘Havermoutje‘ eens, hier maak ik zelf vaak recepten uit.

INGREDIËNTEN: (VOOR 1 TAARTJE VAN HAVERMOUT)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix 30 gram havermoutvlokken fijn tot havermeel.
  3. Prak de halve banaan en mix alle ingrediënten samen.
  4. Vet een kleine ovenschaal in met wat (kokos)olie en schep vervolgens alles in hierin.
  5. Plaats het schaaltje nu voor 30 minuten in de oven.
  6. Laat even afkoelen, maar eet het taartje nog terwijl die warm is – extra lekker! 
  7. HAPPY DAY!

Benieuwd wat ik doorgaans nog meer met havermout maak?
Bekijk het recepten overzicht

Pin It on Pinterest

Share This