Wij weten het zeker: dit chocolade havermout taartje wil jij dit weekend maken. Dit ontbijt recept is makkelijk, smaakvol (want: chocolade!) en rijk aan voedingsstoffen. Laten we het volgende doen. Jij staat zaterdag op, pakt dit recept erbij, duikt in de keuken en laat ons daarna weten hoe erg je genoten hebt van dit chocolade havermout taartje. Deal? Wij weten namelijk zeker dat je hier van zal genieten. Als is het alleen al van de heerlijke geur die uit de oven komt. Twijfel niet langer en bekijk nu dit heerlijke ontbijt recept.


BEGIN DE DAG MET EEN HAVERMOUT TAARTJE

Het is super fijn om het weekend (of een doordeweekse dag) te beginnen met een verwen-ontbijt, toch? Daar is dit recept uitermate geschikt voor. Daarnaast is dit een prima ontbijt als maaltijd voor het sporten. Dit havermout taartje is namelijk rijk aan plantaardige eiwitten. Perfect om jouw lichaam te voorzien van genoeg energie. Die succesvolle workout is dus geen probleem meer! Neem ook een kijkje naar dit lekkere recept voor eiwitrijk bananenbrood, want die kan weer perfect dienen als pre- of after workout snack.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 TAARTJES)

  • 50 gr havermout
  • 50 gr havermeel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 appel (zacht gebakken)
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 schep chocolade eiwitpoeder
  • 20 gram pure 85% chocolade
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 50 ml amandelmelk

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet twee kleine ovenschaaltjes in met kokosolie.
  3. Voeg 6 el water toe aan de 2 el gebroken lijnzaad en laat dit voor 5 minuten zo staan.
  4. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Bak de stukjes appel op een laag vuurtje voor 10 minuten tot ze lekker zacht zijn geworden.
  5. Mix deze stukjes vervolgens fijn samen met de bananen in een keukenmachine (of dit dit met de hand door een vork te gebruiken).
  6. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en voeg dit vervolgens met alle andere samen toe aan het gepureerde fruit.
  7. Mix dit met de hand goed door elkaar.
  8. Verdeel het mengsel over de twee ovenschaaltjes en plaats in de voorverwarmde oven.
  9. Bak de havermout taartjes in 30 minuten gaar.
  10. Eet op terwijl ze nog lekker warm zijn: HEERLIJK!

[title style=”center” text=”BEKIJK ALLE RECEPTEN”]

Pin It on Pinterest

Share This