“Maar Merel hoe doe je dat dan?” Is een reactie die ik vaak krijg als ik vertel dat ik vaak gewoon kook met wat ik in huis heb. Ik bedenk mijn eigen recepten met de producten die ik in de koelkast heb liggen en waarvan ik de smaken bij elkaar vind passen. Het is vaak ook een kwestie van proberen en proeven, zo ontdek je weer nieuwe lekkere combinaties. Mijn grote geheim is denk ik mijn eigen boodschappenlijstje. En om jullie een stapje verder te helpen in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl wil ik deze met jullie delen. Benieuwd?


Het HEALTHY WANDERLUST boodschappenlijstje

De kunst van gezond en gevarieerd eten is het opdoen van kennis en ervaring. Na een tijdje gezond koken zal je niet eens meer doorhebben dat het in het begin moeite koste om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zoals je eerst twijfelend langs de schappen in de winkel liep weet je nu eigenlijk best goed wat wel of niet goed voor je is. En niet onbelangrijk, wat jij lekker vindt!


Een goed boodschappenlijstje is het halve werk!

Het Healthy Wanderlust boodschappenlijstje is een handige tool om jou in de supermarkt net dat extra beetje te helpen. Op dit boodschappenlijstje staan namelijk alleen maar (relatief) gezonde producten die je kan gebruiken om héél veel verschillende maaltijden te maken. Geloof mij, als ik met hulp van dit lijstje elke week weer heerlijke maaltijden op tafel kan toveren en ervoor zorg dat ik elke dag een gezonde lunch mee naar werk kan nemen, dan kan jij dit ook!

Klik hieronder om jouw Healthy Wanderlust boodschappenlijstje te downloaden en voortaan kan je met een gerust hart de supermarkt in.

Healthy Wanderlust Boodschappenlijstje

Tip: soms is het fijn om alvast een voorraadje in huis te halen van producten die wat langer houdbaar zijn. Zo heb je altijd wat bij de hand en kom je niet in de verleiding om voor een ongezondere variant te kiezen. Zo kan quinoa of couscous een goede basis vormen voor meerdere maaltijden, haal hier dus net even wat extra van in huis. Ook een voorraadje bevroren fruit of wat extra noten kunnen ervoor zorgen dat jouw ontbijt net wat voedzamer is of dat je altijd een verantwoorde snack binnen hand bereik hebt.


Neem jouw boodschappenlijstje altijd mee naar de winkel

Door je te houden aan de producten op dit lijstje weet je zeker dat je producten koopt die puur, gezond en voedzaam zijn voor jouw lichaam. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je jouw kostbare centjes niet meer spontaan uit zal geven aan onnodige snacks! Op het lijstje vind je nog meer bruikbare tips voor het boodschappen doen.

Wil je wat toevoegen? Vooral doen!

Zie het Healthy Wanderlust boodschappenlijstje als een opstapje om zo beter op je eten te gaan letten. Ik heb geprobeerd om een beknopt en overzichtelijk lijstje voor jullie te creëren waar een hele hoop ingrediënten en producten op staan die ik doorgaans in mijn mandje gooi. Natuurlijk voeg ik hier regelmatig wat anders aan toe, ontdek dus wat jij lekker vindt, wat gezond is en wat voedzaam is voor jou lichaam. Deze ontdekkingen kan je dan met een gerust hart toevoegen aan jouw persoonlijke boodschappenlijstje! Veel succes.


Print het boodschappenlijstje uit en neem deze dus mee de winkel in.
Laat je weten hoe deze manier van boodschappen doen jou bevalt?

Pin It on Pinterest

Share This