Je hebt het vast al voorbij zien komen, de hele bloemkool uit de oven. Natuurlijk moest ik dat ook zelf proberen! Wat blijkt? Het is echt super simpel en makkelijk om te maken. Met het kruidenmengsel, waardoor de bloemkool een heerlijke smaak krijgt, kan je eindeloos variëren. Laten we snel aan de slag gaan!


IS EEN BLOEMKOOL UIT DE OVEN GEZOND?

Wist je dat sommige mensen de bloemkool zelfs als superfood zien? De bloemkool zit o.a. vol met vitamine C en bevat relatief veel calcium, wat ervoor zorgt dat deze groente dus goed is voor je botten. Shame one me, want over het algemeen laat ik deze witte groente gewoon in het schap in de supermarkt liggen. Al denk ik dat ik de bloemkool door recept wel vaker zal inslaan. Probeer nu ook de bloemkool uit de oven.

Let op: het recept is ontzettend makkelijk, maar de bereidingstijd in de oven is lang. Houd daar rekening mee.

Wil je vaker vegetarisch koken? Persoonlijk vind ik het kookboek ‘Veg’ van Jamie Oliver echt een aanrader.

Ingrediënten:

 • 1 hele bloemkool
 • 150 ml olijfolie
 • 2 tl mosterd
 • 2 tl zongedroogde tomaatjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl gedroogde tijm
 • 1 sjalotje
 • gemalen peper en een snufje zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de bloemkool goed en verwijder de bladeren. Laat eventjes uitleggen en opdrogen en plaats deze vervolgens in een ovenschaal.
 3. Besprenkel de bloemkool met wat olijfolie en gemalen peper en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
 4. Plaats de ovenschaal vervolgens voor 1 uur in de oven.
 5. Mix in de tussentijd de olijfolie, mosterd, zongedroogde tomaatjes, knoflook, tijm, sjalot en een snufje peper en zout met elkaar in de keukenmachine tot een kruidige massa.
 6. Haal de bloemkool uit de oven na 45 minuten en giet het kruidenmengsel eroverheen. Wrijf dit voorzichtig (de bloemkool is heet!) goed (tussen de trosjes) in. Bedek de bloemkool weer met aluminiumfolie.
 7. Plaats de bloemkool voor 45 minuten terug in oven. Haal hierna de folie eraf een plaats de ovenschaal nog 10 minuten terug in de oven.
 8. TIP: prik met een mes of satéprikker in de bloemkool en controleer of de binnenkant van de bloemkool ook zacht is geworden, de bereidingstijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkool. Plaats de ovenschaal anders nog wat langer terug de oven.
 9. ENJOY!

Heb jij wel eens een bloemkool uit de oven gemaakt?
Probeer nu ook het recept voor bloemkool couscous. Het recept vind je hier. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This