Happiness! Serieus een geluksmomentje nu ik in de keuken zit, deze herfst granola in de oven aan het bakken is en het hier ZO lekker ruikt. Alleen al daarom zou ik willen zeggen; maak dit, maak dit, maak dit! Daarnaast is natuurlijk ook wel een belangrijke reden dat het gewoon heel lekker en gezond is. Deze granola is rijk aan herfstachtige ingrediënten zoals een goede lading kaneel en je raad het misschien al: POMPOEN! Laten we snel verder gaan zodat jij binnenkort ook kan genieten van deze herfst granola. Enjoy!


HERFST GRANOLA FOR BREAKFAST

Love, love, love, granolaaaa! Zelf granola maken is echt super makkelijk en je kan eindeloos variëren met de ingrediënten. Persoonlijk vind ik het ook heerlijk om de granola direct uit de oven op te eten wanneer het nog lekker warm is. Super gezellig! Op Healthy Wanderlust vind je ondertussen al meerdere granola recepten. Ik denk dat jullie ook deze pindakaas granola heel lekker zullen vinden, maar ook de chocolade granola blijft favoriet. Ik laat je trouwens in deze super handige Healthy Wanderlust Kitchen video zien hoe je granola dus in een paar eenvoudige stappen zelf kan maken.



INGREDIËNTEN VOOR HERFST GRANOLA:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram rozijnen / gedroogde cranberries
  • 2 tl chiazaad
  • 300 gram pompoen
  • 1 el agave siroop
  • 2 1/2 tl kaneel
  • 1 1/2 tl koekkruiden
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 200 ml amandel- soya- of havermelk
  • 1/2 tl gember poeder
  • 100 gram pecan noten

* Halveer alle ingrediënten als je genoeg hebt aan granola voor ongeveer 3 maaltijden.

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de pompoen en snij in kleine stukjes.
  2. Kook de stukjes in 10 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Pureer de pompoen samen met de plantaardige melk en hak de pecan noten in kleine stukjes.
  5. Mix alle ingrediënten met elkaar in een grote schaal en schep goed door elkaar.
  6. Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel de herfst granola over de bakplaat. Hak alles met een spatel in kleinere stukjes en probeer dit een beetje te verdelen.
  7. Plaats voor 15 minuten in de oven. Haal daarna de bakplaat even uit de oven en hak de stukjes nog wat kleiner en schep alles even om. Plaats de bakplaat nu voor 10 a 15 minuten terug in de oven, schep eventueel in de tussentijd nog een keertje alles om.
  8. Laat daarna even afkoelen, maar een beetje snoepen mag natuurlijk altijd alvast 😉
  9. RUIKT LEKKER HE? 

Pin It on Pinterest

Share This