Zelf pesto maken klinkt misschien als een hoop werk, maar niets is minder waar! In 5 minuutjes heb jij heerlijk ruikende home made pesto om in verschillende recepten te gebruiken. Gebruik dit bijvoorbeeld als dressing over verschillende salades, over pasta gerechten, op zalm uit de oven, verwerkt in een gezond broodje of gebruik het in een healthy lasagne schotel. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar zullen allemaal net wat lekkerder zijn met deze pesto!


Benodigdheden:

  • Verse basilicum (12 takjes ongeveer)
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • peper en een teentje knoflook.

Bereidingswijze: Zo simpel, je zal er versteld van staan.

  1. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pannetje.
  2. Was de bassilicum blaadjes en verwijder ze van de steeltjes. Gooi beide in een keukenmachine (Niet in huis? Met een staafmixer is het mij ook gelukt), samen met de Parmezaanse kaas.
  3. Pel het teentje knoflook en snij deze in grove stukken. Voeg deze samen met een flinke scheut olijvenolie toe aan de rest en besprenkel dit nog met wat peper.
  4. And last but not least, simpelweg de ‘aan’ knop indrukken.
  5. Mocht je de pesto na goed mixen nog te dik vinden dan voeg je nog wat olijvenolie toe.

En hoe smaakt het? Je kan de pesto gerust eventjes bewaren in de koelkast of natuurlijk invriezen voor een later moment!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This