Patat met home made pindasaus en vegetarische kipstukjes is voor mij echt comfort food en ik weet ook zeker dat jij dit lekker zal vinden. Wist je dat je heel makkelijk zelf pindasaus kan maken? En ook nog eens pindasaus dat een stuk gezonder is dan kant- en klare pindasaus die je in de supermarkt koopt? Ik leg je graag uit hoe je dit in een paar stappen klaarmaakt. Here we go!


HEALTHY COMFORT FOOD – HOME MADE PINDASAUS

Het is zo jammer dat aan ‘comfort food’ vaak het labeltje ‘ongezond’ hangt. Dit is toch helemaal niet onvermijdelijk met elkaar verbonden? In mijn ogen kan je ook heel makkelijk een ongezonde maaltijd waar jij enorm van kan genieten omtoveren tot een gezondere versie. Simpelweg door de maaltijd zelf te maken, te kiezen voor verse producten en op smaak te brengen door zelf kruiden toe te voegen. Zo ook met deze maaltijd: patat met home made pindasaus en vegetarische kip.

Inplaats van de kant- en klare patat uit de zak te frituren maak ik heerlijke knapperige zoete aardappeltjes uit de oven en inplaats van ongezonde kant- en klare pindasaus te kopen maak ik mijn eigen versie. Zo kan ik nog heel wat andere ongezonde maaltijden bedenken die in een handomdraai en met een beetje creativiteit een stuk gezonder gemaakt kunnen worden.

Mochten jullie het leuk vinden dan kan ik hier wat artikelen over schrijven en wat oude vertrouwde receptjes een nieuwe draai geven. Let me know girls!

Ingrediënten:

  • 1 el pindakaas (pindapasta is de beste keuze)
  • 6 el kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl sambal (optioneel) 

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar en verwarm deze vervolgens in een pannetje op een laag vuurtje terwijl je regelmatig even roert.
  2. Vind je de pindasaus te dik? Voeg dan nog wat kokosmelk toe.
  3. Wil je de home made pindasaus wat pittiger? Voeg dan (nog) wat sambal toe.
  4. TIP: Ik maakte gebruik van de Mister Kitchen pindakaas bij het maken van dit recept – de Honing Chili variant is hier natuurlijk perfect voor!

* Lees hier het recept voor knapperige zoete aardappel frietjes! 


Wat is jouw ultieme comfort food maaltijd?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This