Happy sunday everyone! Een zondag om van te genieten wordt dit als jij de avond inluid met dit deze heerlijke zalmburger. 3 weken geleden kon je het recept vinden van de eerste Healthy Wanderlust Burger en vandaag is het alweer tijd voor #2.Benieuwd hoe je deze burger maakt? Stay tuned.

Voor we de keuken in duiken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we de juiste benodigdheden in huis hebben! Lees het recept van te voren even goed door zodat alles op je lijstje staat.


Voor de zoete aardappel frietjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil ongeveer 3 middelgrote zoete aardappels en snij deze vervolgens in lange, maar dunne stukjes (ong. 1 cm breed). 
  3. Gooi alle ‘frietjes’ in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en hussel goed door elkaar. Nu kan je jouw favoriete kruiden toevoegen. 
  4. Voor dit recept heb ik gekozen voor simpel (gerookte) paprika poeder, daar krijgen ze ook hun mooie oranje kleur van!
  5. Plaats de schaal vervolgens voor 20 minuten in de oven op 200 graden. Hussel alles daarna even door elkaar en mocht je ook een grill stand hebben op de oven dan raad ik je aan deze voor de laatste 10 minuutjes aan te zetten. Zo niet, dan plaats je de frietjes gewoon op de zelfde stand voor 10 minuutjes terug in de oven!

Voor 2 burgers, voor 2 gelukkige mensen:

  • 2 zalmmoten (ong. 150 gram per moot)
  • 2 (spelt)broodjes, 1 ei
  • 2 a 3 el (verse)broodkruimels
  • 1 el mosterd
  • 1 el creme fresh
  • 2 bosuitjes
  • 1 klein handje verse peterselie
  • peper en zout.

Voor de avocado topping:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 2 tl limoen sap
  • peper en zout.

Bereidingswijze:

  1. Snij de zalm ik fijne kleine stukjes en voeg deze toe aan een grote schaal. Maak het makkelijk voor jezelf om alles goed te mengen met elkaar!
  2. Voeg vervolgens het ei, de mosterd, cremefresh toe en meng dit met een vork goed voor elkaar.
  3. Vervolgens snijden we de bosuitjes en de peterselie fijn en voegen deze toe aan het mengsel. Voeg nog wat peper en zout toe voor wat extra smaak (pas op met teveel zout, de zalm is van nature al lichtelijk zout van zichzelf) en kneed alles goed door elkaar. Kneed het geheel niet helemaal fijn, juist de grove textuur maakt deze burgers zo lekker!
  4. Verwarm een grillpan op het fornuis, gebruik olijven of kokosolie om de burgers in te bakken.
  5. Maak 2 compacte ballen van het zalm mengsel en druk deze voorzichtig plat tot mooie burgers. Leg deze in de grillpan en bak deze gedurende 4 minuten aan beide kanten.
     
  6. Tip:Gebruik verse broodkruimels voor meer smaak en meer structuur!
     
  7. Snij ondertussen de rode ui in kleine stukjes en voeg alle ingrediënten voor de avocado topping bij elkaar in een schaal. Meng dit goed door elkaar en laat eventjes staan om te rusten.
  8. Opdienen: Snij de broodjes doormidden en plaats de burgers meteen uit de pan hierop. Voeg wat avocado salsa toe op de bovenkant, schep wat zoete aardappelfrietjes op het bord, bovenkantje van het broodje erop en klaar is kees!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This