Deze zomer mogen we ontzettend in onze handjes knijpen, want aan het mooie zomerse weer lijkt geen einde te komen. Hier genieten we allemaal optimaal van en om jullie hier nog iets meer bij te helpen delen we vandaag graag het recept voor fruitige yoghurt ijsjes met jullie. Wil je weten hoe je zelf ijsjes kan maken die een stuk gezonder zijn dan het ijs uit de supermarkt? Deze yoghurt ijsje zijn onwijs lekker! Bekijk snel het recept.


ZELF YOGHURT IJSJES MAKEN DOE JE ZO

Men denkt vaak dat het ontzettend lastig is om zelf ijsjes te maken, maar niets is minder waar. Dat laten we jou vandaag zien! Door fruit toe te voegen zorg je voor een heerlijke zoete smaak zonder hier ongezonde suikers aan toe te voegen. Deze zelfgemaakte ijsjes zijn daarom ook zeker kidsproof. Genieten met het hele gezin. Deze ijsjes proeven precies zoals Danoontje door de mango / perzik eiwitpoeder. Wil je dit liever niet toevoegen? Maak dan gebruik van (meer) gepureerde mango en perzik.

Neem ook een kijkje naar de vanille variant.

INGREDIËNTEN: (VOOR ONGEVEER 6 IJSJES)

* IJsvormpjes + houten stokjes

 • 300 gram kokos of soja yoghurt
 • 1 rijpe mango
 • 2 scheppen mango/perzik eiwitpoeder (Wil je dit liever niet gebruiken? Pureer (meer) mango en perzik fijn en voeg dit toe)
 • 100 ml water of plantaardige melk
 • Optioneel: 1 tl agave siroop

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Pureer de mango.
 2. Mix dit met de soja yoghurt en eiwitpoeder.
 3. Vind je het zoet genoeg? Voeg anders eventueel nog wat agave siroop toe.
 4. Giet dit in de ijsvormpjes en plaats de houten stokjes in het midden.
 5. Plaats de vormpjes vervolgens voor ongeveer 4 uur in de vriezer.
 6. TIP: haal de ijsjes iets eerder uit de vriezer zodat ze een beetje smelten. Zo krijg je de ijsjes makkelijker uit het vormpje. Of laat ze eventjes smelten onder de hete kraan.
 7. GENIET ERVAN!

Maak jij zelf wel eens yoghurt ijsjes?

Pin It on Pinterest

Share This