How about a new pasta dish? Dit makkelijke Italiaanse pasta gerecht wilde ik meteen met jullie delen. Deze pastaschotel is weer eens wat anders dan een bordje spaghetti. Op Healthy Wanderlust vind je ondertussen verschillende gezonde en makkelijke pasta recepten en deze vegetarische pasta past hier zeker tussenDe laatste tijd ben ik helemaal fan van lekkere, vullende en smaakvolle pasta schotels die je zo de oven in schuift. Simpelweg, omdat je er zoveel kanten mee op kan en omdat ze zo makkelijk zijn om te maken. Ideaal na een drukke werkdag of op een dag waarop je echt geen zin hebt om lang door te brengen in de keuken. Benieuwd hoe makkelijk het is om deze Italiaanse pasta schotel te maken? Lees snel verder.


MAKKELIJK RECEPT VOOR EEN ITALIAANSE PASTA

IS PASTA ONGEZOND?

Grappig genoeg is dit een vraag die ik heel vaak krijg. Niet heel gek opzicht, want net als brood wordt pasta wel vaker op het not-to-eat lijstje gezet. In mijn ogen is dit totaal niet nodig. Daarmee wil ik niet zeggen dat het mij een goed idee lijkt om elke dag een vol bord pasta voor jezelf op te scheppen, maar pasta past zeker wel in een gezond en gebalanceerd eetpatroon.

Hoe? Door te kiezen voor volkoren pasta, verse ingrediënten te gebruiken en door je saus zelf te maken. Vaak zitten er ontzettend veel ongezonde stofjes in de kant- en klaar sausjes die je in de supermarkt koopt en een home made sauce is net zo snel gemaakt!

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

 • 150 gram volkoren pasta
 • vegetarisch gehakt of vegetarische gehakt balletjes
 • 1 kleine rode ui
 • 30 gram zongedroogde tomaatjes
 • 12 kleine tomaatjes
 • 3 a 4 tl tomatenpuree (kies voor tomatenpuree die enkel uit tomaten bestaat)
 • 50 gram mozzarella
 • 1/2 aubergine
 • basilicum
 • peper / zout

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten gaar en giet vervolgens af.
 3. Snij de rode ui, aubergine, zongedroogde tomaatjes, kleine tomaatjes en mozzarella in stukjes.
 4. Schep de pasta in een schaal, schep de tomatenpuree hier bij en voeg wat gemalen peper toe. Schep dit goed door elkaar.
 5. Voeg nu de gesneden groente, mozzarella en het vegetarisch gehakt of de vegetarische gehakt balletjes toe. Knip wat blaadjes basilicum in stukjes en schep alles goed door elkaar.
 6. Schep de inhoud over in een ovenschaal en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
 7. Plaats de overschaal voor 15 minuten in de oven. Schep tussendoor even door zodat de pasta aan de bovenkant niet hard wordt.
 8. DONE! Zo snel? Zeker!

Doe hier nog meer PASTA inspiratie op.
Wat is jouw favoriete makkelijke pasta schotel?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This