Dit klinkt als een snoepje, toch? Dat is het ook wel een beetje. Deze karamel zeezout bliss balls is mijn nieuwe favoriete gezonde snack en nadat jij ze geproefd hebt snap je vast helemaal waarom. Het fijne aan dit gezonde snack recept is dat deze energie balletjes super eenvoudig te maken zijn. Mix simpelweg een aantal ingrediënten met elkaar, rol er balletjes van tussen je handen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Kind kan de was doen. Ik laat je met alle liefde zien hoe jij deze karamel zeezout bliss balls nu ook thuis kan maken, lees je mee?


GEZONDE SNACK: KARAMEL ZEEZOUT BLISS BALLS

Lekker, gezond, plantaardig en makkelijk om te maken. Dat is een combinatie waar ik niet vaak ‘nee‘ tegen zeg als ik in de keuken sta. Ik ben een groot voorstander van het maken van je eigen gezonde snacks en dat is te zien aan de ruime hoeveelheid gezonde snack recepten die je op Healthy Wanderlust kan vinden. Het helpt je om een gezonde levensstijl te behouden en – laten we eerlijk zijn – elke dag zoiets lekkers terugvinden in je koelkast, maakt het leven gewoon een stukje leuker. Ik houd vooral ook van makkelijk, want het is niet de bedoeling dat jij straks elke week uren staat te ploeteren in de keuken om gezonder te eten. En gelukkig hoeft dat ook niet, want gezond eten is alles behalve moeilijk.

Inmiddels kan je al veel verschillende bliss balls recepten terugvinden op de website. Zoals deze variant die perfect past bij de feestmaand december (lekker met veel koekkruiden!) of energie balletjes met pompoen die nog lekkerder zijn in de herfst. Mocht je opzoek zijn naar nog meer lekkere snack recepten, bekijk dan vooral even dit overzicht. Laten we nu snel aan de slag gaan. 

INGREDIËNTEN: (VOOR 8 STUKS)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de dadels voor 10 minuten weken in heet water (tenzij ze al heel zacht zijn).
  2. Giet de dadels af en mix dit met de rest van de ingrediënten voor 1 minuut in een keukenmachine (tot alle ingrediënten fijn gehakt zijn). 
  3. Kneed de mix tussen je handen zodat alle ingrediënten goed aan elkaar blijven plakken en rol compacte balletjes.
  4. Strooi hier nog een beetje zeezout en kaneel overheen.
    Tip: bewaar de energie balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.
  5. Enjoy! 

Wat is jouw favoriete gezonde recept? 

Pin It on Pinterest

Share This