Tijd voor een nieuw makkelijk lunch receptje! Deze home made kerrie eiersalade tover je binnen een paar minuutjes op tafel. Heerlijk op een broodje, een cracker of gewoon op wat toastjes. En omdat dit zo makkelijk is om te maken was dit ook een super snel recept om te schrijven. Dat komt mij precies goed uit op deze drukke donderdag!


Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 6 vrije uitloop eieren (M)
  • zongedroogde tomaatjes
  • kerrie poeder
  • 2 el Griekse yoghurt/kwark
  • paar takjes verse bieslook.

Bereidingswijze:

  1. Kook de eieren gedurende 12 minuten op een hoog vuurtje tot ze hard zijn.
  2. Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes (ik gebruik altijd best veel hiervan, maar kijk tijdens het bereiden hoeveel jij zelf aan de eiersalade wil toevoegen).
  3. Giet de eitjes af en pel deze voordat je ze in kleine stukjes snijd.
  4. Voeg de stukjes ei samen met 2 el Griekse yoghurt / kwart samen en schep dit even goed voor elkaar. Doe dit voorzichtig, je wil dat de eieren hun structuur behouden.
  5. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes en 1 tl kerriepoeder toe aan het mengsel.
  6. Knip wat takjes bieslook in kleine stukjes en voeg deze ook toe.
  7. Meng alles goed voor elkaar tot het één mooi smeuïg geheel wordt.
  8. Als laatst strooien we er nog wat gemalen peper overheen en naar eigen voorkeur ook wat zout. Even proeven of alles op smaak is en klaar! Kind kan de was doen toch?

Heerlijk op een lekker spelt bolletje uit de oven of op mijn favoriete Wasa crackers met rozemarijn en zeezout!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This