Er is één type kerstdessert waar je deze totaal-niet-zoetekauw wel blij mee kan maken tijdens de feestdagen. Iets waar mijn lieve moeder mij dus ook elk jaar weer rond en tijdens de kerst ontzettend mee verwent zijn haar fluweel roze en zachte stoofpeertjes! Hier verheug ik mij nu al weer op. Tijd voor meer kerstmenu recepten, zoals dit kerstdessert. Het is al bijna kerst toch? 😉 Natuurlijk is het bijna niet te doen om een nog lekkerder kerst nagerecht recept te bedenken, maar daarom heb ik wel een lekker stoofpeertjes recept bedacht waarbij je geen suiker nodig hebt. Interessant? 


ROZE EN ZACHTE STOOFPEERTJES ZONDER SUIKER
(EN ALCOHOL!) ALS KERSTDESSERT

Nu moet ik again even credits geven aan een ander lieve moeder in mijn leven, namelijk die van mijn vriend. Hoe lief dat zij een week geleden met een tasje vol verse peertjes klaar stond? Vervolgens kon ik weer aan de slag om een lekker nieuw recept voor jullie (oké, stiekem ook voor mezelf..) te bedenken. Ik bof maar he?!

Zoals ik al eerder zei bevat dit recept geen suiker en ook geen alcohol. Doordat de peertjes lekker lang kunnen sudderen krijgen ze alsnog een heerlijke verwarmende smaak. Ik ben heel benieuwd wat jij hiervan zal vinden. Laat je het mij weten? 

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN):

 • 8 stoofpeertjes
 • 1 citroen
 • 2 kaneelstokjes
 • 500 ml (ongezoete) bessensap
 • 2 dadels
 • 1/2 tl kaneel

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Schil de peertjes en plaats deze in een pannetje.
 2. Vul het pannetje met de bessensap tot de peertjes voor de helft verdwenen zijn in het vocht.
 3. Snij de dadels in kleine stukjes en rasp 4 flinke stukjes schil van de citroen. Voeg dit samen met de kaneel stokjes en de kaneel poeder toe aan de pan.
 4. Plaats de pan vervolgens op het laagste pit van het fornuis, draai het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat dit voor min. 2 uur pruttelen.
 5. TIP: check om het half uur even of er nog genoeg vocht bij de peertjes zit. Vul dit eventueel aan met wat bessensap.
 6. Ruikt je huis al lekker?
 7. Na 2 a 3 uur zijn de peertjes klaar en waarschijnlijk heerlijk zacht geworden. Serveer de peertjes eventueel met een bolletje kaneel ijs, feestdagen tip!
 8. Geniet ervan. 

Doe hier nog meer DESSERT inspiratie op.
Weet jij al wat je als kerstdessert op tafel gaat zetten dit jaar?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This