Met veel trots deel ik vandaag het eerste recept van de nieuwe gastbloggers van Healthy Wanderlust. De getalenteerde meiden Terry & Yara van Twins Kitchen creëren de mooiste gerechten en het is een eer dat zij het recept voor deze cakeroll met rood fruit en een roomlaag willen delen. Nog leuker nieuws? Ja, het is mogelijk. Je zal Twins Kitchen vaker voorbij zien komen op Healthy Wanderlust zodat ze jou nog meer kunnen inspireren met de mooiste gerechten. Staat deze cakeroll vanaf nu ook als kerstrecept op jouw kerstmenu van dit jaar? Lees snel verder.


DEZE CAKEROLL ALS KERST DESSERT

” De decembermaand is inmiddels in volle gang en de kerststress begint bij menigeen al. Daarom vonden wij dit een ultiem moment om aan de slag te gaan met een recept voor een perfect kerstdessert. Aangezien we het jullie zo makkelijk mogen willen maken, hebben we een recept ontwikkeld wat je prima enkele dagen van te voren kunt voorbereiden en wat een enorme eyecatcher is bij een feestmaaltijd! We hopen dat we jullie hiermee inspireren en vinden het heel leuk om te horen hoe jullie onze recepten vinden. Heel veel bakplezier!

Liefs, Terry & Yara van Twins Kitchen

Kerstrecept | Cakeroll met rood fruit en een roomlaag

INGREDIËNTEN:

Voor de cake:

  • 5 eieren
  • 65 gram Kristal Sweet van Steviala (of 18 gram van een ander zoetmiddel)
  • 100 gram speltbloem
  • 30 gram maïzena
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 100 gram mascarpone
  • 290 gram roomkaas light
  • 150 gram magere vanillekwark
  • 80 gram magere kersenjam (of eventueel een andere smaak)

Ingrediënten voor de topping:

  • 250 gram verse slagroom
  • 35 gram Kristal Sweet van Steviala (of 5 gram van een ander zoetmiddel)
  • 1 zakje klop-fix

Optioneel: magere kersenjam, fruit naar keuze en poedersuiker ter decoratie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eieren met het zoetstof 10 minuten luchtig totdat er een lobbige massa ontstaat. Spatel de maïzena, bloem en zout voorzichtig door het mengsel heen tot een egaal geheel. Bekleed de bakplaat met het mengsel totdat het gelijkmatig is verdeeld. Zorg ervoor dat het mengsel ongeveer overal 1 cm dik is.
  3. Bak de cake in 20 minuten af en laat hem hierna afkoelen.
  4. Leg de mooiste kant van de cake naar onder toe. Spatel de mascarpone, roomkaas en kwark door elkaar. Verdeel de vulling gelijkmatig over de cake en besmeer hem vervolgens met een laag jam.
  5. Rol de cake voorzichtig op, verpak de cakeroll strak en luchtdicht in keukenfolie en laat hem minimaal 1 nacht opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de zijkanten van de cakeroll af, zodat ze mooi recht zijn en je de inhoud van de rol goed kunt zien.
  7. Klop de slagroom stijf met de zoetstof en klop-fix totdat de slagroom lekker stevig is.
  8. Leg de cakeroll op een mooie schaal en versier hem met de slagroom, jam en fruit.
  9. Strooi als laatst de poedersuiker over de cakeroll voor een feestelijke look!
  10. En met kaarsjes of sterretjes maak je dit dessert helemaal af!

We wensen je alvast hele fijne feestdagen en een prachtig, liefdevol en gezond 2019!

Bekijk ook dit recept voor gezonde stoofpeertjes als kerstdessert.

Pin It on Pinterest

Share This