Vind jij het ook zo fijn om de dag te beginnen met een smoothie? Deze kiwi smoothie zou zomaar één van jouw nieuwe favoriete recepten kunnen worden. Zoet, fris en voedzaam tegelijkertijd. Nog een pluspunt aan deze smoothie is dat je hem binnen 3 minuten op tafel kan hebben staan. Lees hieronder het uitgebreide recept.


KIWI SMOOTHIE TO GO

Een smoothie kan ideaal zijn wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt, maar wel met een voedzame maaltijd de dag wil beginnen. Ontbijten is ontzettend belangrijk voor jouw energielevel gedurende dag, het behouden van een gezond gewicht en ervoor te zorgen dat jouw dag zo productief mogelijk zal zijn. Neem deze kiwi smoothie bijvoorbeeld mee to go naar het werk of naar school. Je kan de smoothie ook prima een paar uur in de koelkast bewaren waardoor dit ook goed als lunch kan dienen.

Combineer fruit en groente altijd met elkaar wanneer je een smoothie maakt. Door enkel fruit toe te voegen krijg je erg veel suikers binnen. Ookal worden deze fruitsuikers gezien als gezonde suikers toch moet je er altijd alert op zijn dan je ook dit met mate gebruikt. Suiker blijft suiker. 

Ingrediënten:

 • 1 kiwi
 • 1 hand spinazie
 • 0,5 tl gember poeder
 • 2 tl chiazaad
 • 30 gram havermout
 • 200 ml amandelmelk
 • 100 ml water

Bereidingswijze:

 1. Schil de kiwi en voeg dit met alle andere ingrediënten toe aan de blender.
 2. Even goed mixen!
  Tip: voeg wat ijsklontjes toe op een warme dag of voor een wat dikkere structuur.
 3. Done, enjoy your healthy kiwi smoothie. 

KAUW OP JE SMOOTHIE

Super makkelijk he zo’n smoothie? Wist je trouwens dat het heel goed is om op je smoothie te kauwen? Door dit te doen zorg je ervoor dat jouw hersenen een seintje krijgen om de spijsvertering goed in gang te zetten. Dit zorgt ervoor dat de smoothie niet geheel onverwerkt in de maag terecht komt.


Deze appel-kaneel smoothie is één van mijn persoonlijke favorieten. 
Try it yourself! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This