Tijd voor een pasta salade die je makkelijk van te voren kan maken of to-go kan meenemen naar bijvoorbeeld het park, werk of naar school. Ideaal dus op dagen dat het wat drukker is of als je lekker je eigen maaltijd wil meenemen wanneer je niet thuis kan eten. Een pasta gerecht wordt helaas vaak als ongezond bestempeld. In mijn ogen is dat totaal niet nodig als je gebruik maakt van een volkoren basis en verse producten. Lees snel verder hoe je deze koude pasta salade met zalm ook zelf kan maken. 


KOUDE PASTA SALADE MET ZALM EN ZEEWIER

Wanneer je gebruik maakt van verse producten zal je pasta gerecht helemaal niet ongezond uitpakken. Door voor volkoren pasta te kiezen zorg je ervoor dat je de juiste koolhydraten binnen krijgt en voorzie je jouw lichaam langer van energie. In deze koude pasta salade maak ik gebruik van zalm en verse zeewier salade. Dit laatste moet je lekker vinden, maar kan je natuurlijk ook gewoon weglaten. Voordeel van verse zeewier is wel dat het heel gezond is. Zo is dit groene spulletje rijk aan eiwitten, ijzer en jodium. Helemaal niet gek dus.. 😉

Pasta is heerlijk en zoals ik al zei past dit in mijn ogen prima in een gezond eetpatroon, maar zorg ervoor dat je gevarieerd blijft eten gedurende de week. Elke dag pasta is ook weer teveel van het goede door de hoeveelheid koolhydraten die je gedurende de dag (en in dat geval dan dag na dag) binnenkrijgt. Alles in balans! 

Ingrediënten: (voor 2 personen)

 • 150 gram volkoren pasta
 • 200 gram gerookte zalm
 • 40 gram zeewier (niet de gedroogde versie) 
 • 1 tl groene pesto
 • 1/2 avocado
 • snufje zout en gemalen peper
 • 1 a 2 handjes rucola
 • 1 rode ui
 • 120 gram bevroren spinazie
 • 2 tl creme fraiche (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Kook de pasta in 10 minuten beetgaar en giet af. Laat dit vervolgens even afkoelen.
 2. Laat de spinazie ontdooien in een pannetje op een laag vuurtje en schep dit regelmatig door. Laat dit ook even afkoelen.
 3. Snij de zalm, rode ui en avocado in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pasta gevolgd door de afgekoelde spinazie.
  Tip: bak de rode ui eerst voor een wat mildere smaak.
 4. Voeg hier 1 tl groene pesto, wat gemalen peper en naar smaak een snufje zout aan toe en schep alles goed door elkaar.
 5. Voeg uiteindelijk de rucola en zeewier toe, dit bewaar ik meestal tot het einde voor je de pasta gaat opdienen. Wanneer je de koude pasta salade to-go meeneemt kan je de rucola het beste boven op de pasta leggen, zo blijft het lekker knapperig en vers.
 6. Optioneel: voor een wat romigere saus kan je wat creme fraiche toevoegen.
 7. GENIET ERVAN! 

Voor meer pasta gerechten kan je hier een kijkje nemen. 
Wat is jouw favoriete koude pasta salade? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This