Heb jij wel eens gehoord van kurkuma thee? Slaapproblemen kunnen ontzettend vervelend zijn en het kan veroorzaakt worden door een hoop uiteenlopende oorzaken. Een goede nachtrust doet zoals we allemaal wel weten wonderen voor de manier waarop jij de volgende dag beleeft. Slaaptekort kan daarom ook een hele negatieve invloed hebben op je dag. Zo beïnvloed het je concentratie vermogen, productiviteit en humeur. Op lange termijn kan te weinig slaap zelfs ernstige lichamelijk en emotionele klachten veroorzaken. Gelukkig zijn er een hoop natuurlijke manieren om ervoor te zorgen dat jij toch deze belangrijke uurtjes rust meepakt. Neem bijvoorbeeld dit mooie gouden drankje, misschien helpt dit jou ook?


GOUDEN MELK OOKWEL KURKUMA THEE

Dit gekleurde warme drankje wordt ook wel ‘Golden Milk‘ genoemd, maar je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om het Kurkuma Thee te noemen. Nu zal je misschien bij het lezen van de titel je wenkbrauw optrekken en je afvragen waarom kurkuma verwerkt wordt in een drankje. Die gedachte snap ik wel, voorheen gebruikte ik dit ook alleen in gerechten, maar het is best zonde om deze kruid hiertoe te beperken aangezien het ontzettend gezonde krachten heeft.

Wetenschappers zijn inmiddels geheel overtuigd van de gezonde, reinigende en helende werking van kurkuma. Dat vond ik natuurlijk reuze interessant en daarom heb ik wat onderzoek voor jullie gedaan naar dit gele goedje. Kurkuma komt oorspronkelijk uit India, ookwel geelwortel genoemd en wordt in veel gerechten als smaak- en kleurstof gebruikt. Dit gezonde stofje kan onder andere helpen bij afvallen, reuma, Alzheimer, botontkalking, kanker en ontstekingen in je lichaam tegengaan. Dat vind ik al best wel indrukwekkend. Als je kurkuma regelmatig gebruikt kan het veel verschillende ziektes tegengaan.

TIP VAN DE DAG: Drink elke avond voor het slapen een kopje Kurkuma Thee. Zo slaap je goed en krijg je elke dag wat van dit gezonde stofje binnen. Win-win!


INGREDIENTEN:

 • 125 ml gekookt water
 • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
 • 2 tl kurkuma (afgestreken)
 • snufje peper
 • snufje kardemom
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/2 tl gember poeder
 • 1 tl agave siroop

Voeg eventueel wat verse gember toe voor extra kruidige thee. 

Bereidingswijze:

 1. Warm de amandelmelk op en kook het water.
 2. Kind kan de was doen; meng de rest van de ingrediënten met elkaar. Door de agave siroop zal het wat meer een kleverige substantie worden.
 3. Voeg de amandelmelk / water en de gemixte ingrediënten samen. Goed roeren!
 4. SWEET DREAMS

Wil je weten welke theekruiden jouw leven nog gezonder maken?
Lees dan dit artikel.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This