Eet gezond met deze 5 lichte maaltijden. Soms heb je geen behoefte aan een zwaar gerecht (zoals een goed gevuld bord pasta – lekker met rode pesto of vegetarische gehaktballen). Op dit soort dagen zijn lichte maaltijden de perfecte uitkomst. Wat verstaan we bij Healthy Wanderlust onder een lichte maaltijd? Denk hierbij aan verfrissende salades of een zelfgemaakte groene soep. Bekijk alle makkelijke recepten hieronder en laat je inspireren om gezond te eten.

5 LICHTE MAALTIJDEN | MAKKELIJKE RECEPTEN

Op de website van Healthy Wanderlust vind je veel verschillende recepten waarmee we jou willen inspireren om goed voor jezelf te zorgen. Goed eten is een vorm van zelfrespect, want jij gunt jouw lichaam het beste. Door goed te eten zal je je ook goed voelen. Meer energie, een minder opgeblazen gevoel en een betere weerstand. Deze 5 lichte maaltijden zijn gezond en bestaan stuk voor stuk uit goede voedingsstoffen. Wat is jouw favoriete lichte maaltijd?

1: SUPER GEZONDE EN MAKKELIJKE QUINOA SALADE

Deze quinoa salade is gevuld met gezonde groene groente en is daarnaast rijk aan smaken. Dit makkelijke recept is ideaal na een lange werkdag, want deze quinoa salade staat binnen een paar minuten op tafel. Tip: maak wat extra zodat je deze quinoa salade ook de volgende dag als lunch kan eten. Mealprep tip!

2: FRISSE ZALM SALADE VOOR OP EEN TOASTJE

Ook dit recept is onwijs makkelijk. Probeer deze frisse zalm salade nu ook als lichte maaltijd voor de lunch of tussendoor. De salade is ook ideaal voor wanneer je visite over de vloer krijgt. Zet de zalm salade op tafel en laat iedereen zijn eigen toastje beleggen. Je kan deze salade zelfs al een paar uur van te voren klaar maken.

3: GROENE DETOX SOEP

Dit groene soeprecept is ideaal voor wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Het is simpelweg de groente koken, pureren en genieten. Deze groene detox soep zit VOL met goede voedingsstoffen en is gemaakt van verschillende soorten groene groente. Rijk aan smaak. Soep behoort zeker tot de lichte maaltijden toch?

4: GEGRILDE PESTO AUBERGINE UIT DE OVEN

Serveer deze gegrilde pesto aubergine met wat extra groente en je hebt een heerlijke maaltijd. De gegrilde aubergine uit de oven is ontzettend smaakvol en je kan zelf verschillende variaties qua smaken bedenken. Geen zin in een zware maaltijd? Probeer dan dit recept en laat de oven het meeste werk doen.

5: WARME BIETEN SALADE MET GEITENKAAS

Een lekkere salade met geitenkaas kan natuurlijk niet aan dit rijtje met lichte maaltijden ontbreken. Deze salade met warme bieten is ontzettend lekker en smaakvol. We zijn allemaal gek op makkelijke recepten, toch? Dit is een gerecht dat je absoluut op je to-eat lijstje moet schrijven. Voeg walnoten toe voor een extra lekkere crunch en om de juiste vetten toe te voegen aan de salade.

Wat is jouw favoriete lichte maaltijd?

Pin It on Pinterest

Share This