Dat gezond lunchen niet moeilijk hoeft te zijn kan ik keer op keer weer aan jullie bewijzen. Dit recept is zo eenvoudig, je kan het bijna geen ‘recept’ noemen. Door je eigen broodje te maken/kiezen weet je zeker dat je de gezonde keuze maakt en hierdoor laat je kant- en klare salades voor op brood (waar helaas vaak ongezonde stoffen aan toegevoegd zijn) misschien wat vaker in de kast staan. En geen excuusjes, want de benodigdheden voor deze lunch kan je ook makkelijk thuis klaarmaken en meenemen naar je werk. Lees snel verder.


TIP: ZELF JE BROODJE OF LUNCH MEENEMEN NAAR JE WERK

Iets waar ik altijd goed over nadenk is wat voor lunch ik de komende week mee zal nemen naar het werk. Nu heb ik hier een handig trucje voor door bijvoorbeeld op zondag een lichte maaltijd te bereiden als avondeten waarvan ik net wat meer maak, zodat ik de restjes de volgende (2) dag(en) kan meenemen. Beetje sla erbij en je hebt opeens een heerlijke maaltijd salade.

Mijn lunch zelf meenemen bespaart mij niet alleen geld, maar het zorgt er ook voor dat ik weet wat ik eet en niet teveel eet door de vele keuzes die er tegenwoordig in de kantine of vele brood zaakjes zijn. Hier kies ik soms ook wel voor hoor, heerlijk een warm broodje, maar af en toe kan ook geen kwaad.

Je kan natuurlijk ook prima je eigen crackers of brood en jouw zelf samengestelde broodbeleg meenemen. Klik bijvoorbeeld hier voor 5 x gezond broodbeleg (ook geheel kidsproof!) die ook geschikt zijn om vooraf klaar te maken en in een bakje mee te nemen naar je werk.

Benodigdheden:

  • Volkoren of spelt brood
  • Halve paprika
  • Hummus
  • Gemengde sla
  • Gemalen peper

Bereidingswijze:

  • Snij de paprika door de helft en verwijder de zaadjes.
  • Snij de paprika in dunne reepjes en gril deze in een grilpan voor ongeveer 10 minuten op een medium hoog vuurtje. Voeg hier tijdens het bakken wat olijfolie en gemalen peper aan toe. Keer de reepjes zo nu en dan om.
  • Rooster een broodje en besmeer vervolgens met een laagje hummus.
  • Verdeel wat blaadjes sla over de broodjes en plaats hier de geroosterde paprika reepjes bovenop. (Deze kan je dus ook koud in een bakje meenemen)
  • Voilà, eet smakelijk.

Wat is jouw favoriete broodbeleg?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This