Persoonlijk ben ik gek op maaltijdsalades. Jij ook? Een maaltijdsalade is vaak makkelijk om te maken en kan tegelijkertijd zo lekker zijn. Met de inhoud van deze salades kan je natuurlijk eindeloos variëren en daarom vind je op Healthy Wanderlust ondertussen ook al veel verschillende salade recepten. Om jou vandaag te inspireren om lekker én gezond te eten hebben wij onze 5 favoriete maaltijdsalades op een rijtje gezet. Komen ze!


LEKKERE MAALTIJDSALADES

Mocht jij trouwens zelf een lekker recept weten voor een maaltijdsalade, deel deze dan vooral! Wij vinden het altijd heel erg leuk om nieuwe recepten te ontdekken en nieuwe gerechten te proberen. So let me hear you!

1. QUINOA SALADE MET FALAFEL EN GEGRILDE PERZIK

My, oh my, dit recept is zo lekker! De knapperige falafel gaat ontzettend goed samen met de zoete gegrilde perzik. Probeer dit recept vooral in de zomer, want dit recept gaat heel goed samen met de fijne warme temperaturen. So good!

2. SUSHI SALADE

Net zo als sushi, maar dan in de vorm van een salade. Als je een sushi liefhebber bent dan moet (ik herhaal: moet!) je deze sushi salade ook proberen. Smullen zal je, beloofd!

3. BLOEMKOOL SALADE MET GEGRILDE HALLOUMI 

Ben jij al bekend met halloumi? Deze zoute kaas is ideaal om te grillen, omdat deze namelijk niet smelt. De halloumi geeft deze bloemkool salade echt iets extra’s. Dit moet jij dus ook proberen! TIP: neem wat left over mee als lunch naar werk de volgende dag.

4. SUPER GEZONDE QUINOA SALADE

De groene kleur van alle verse en gezonde groentes in deze salade overheerst meteen. Deze super gezonde quinoa salade is rijk aan de juiste voedingsstoffen en is daarnaast ontzettend smaakvol. Ook deze maaltijdsalade is ideaal om mee te nemen als left over lunch de volgende dag.

5. WARME BIETEN SALADE MET GEITENKAAS

Deze warme salade kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met favoriete maaltijdsalades. Deze warme bieten salade met geitenkaas is geschikt voor zowel de wintermaanden als de zomermaanden. Gegarandeerd genieten!


Wat zijn jouw favoriete maaltijdsalades?

Pin It on Pinterest

Share This