Hoe maak je gezonde pasta in slechts 15 minuten? Ik heb het perfecte pasta recept voor je! Een makkelijk pasta gerecht waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan en waarbij je zelf een gezonde pasta saus maakt. Natuurlijk kan je jouw pasta gerecht zo ingewikkeld of juist indrukwekkend maken als je zelf wil, maar vandaag doen we dat lekker niet. Voor deze makkelijke pasta kan je zelf ook lekker creatief zijn met de groente die je aan de saus toevoegt dus leef je vooral uit. Wat voor makkelijk gezond pasta recept maak jij vaak? Deel vooral jouw favoriete pasta recept met mij!


GEZOND PASTA RECEPT IN 15 MINUTEN

Laatst vroeg een vriendin aan mij of ik een recept wist voor een makkelijke pasta, nou hier komt ‘ie dus! Daarnaast vind je op Healthy Wanderlust een hoop andere lekkere en gezonde pasta recepten. Zo is de avocado pasta of de rode pasta schotel uit de oven ook absoluut favoriet bij mij. Makkelijk zijn ze eigenlijk allemaal, want daar ben ik zelf ook gek op! Oh.. en een pasta is trouwens niet ongezond he? Ik hoop dat dit fabeltje eindelijk eens uit de lucht verdwijnt. Kies altijd voor volkoren pasta (extra voedzaam) en maak zelf een heerlijke en gezonde pasta saus. In een gevarieerd en gezond eetpatroon kan je prima af en toe lekker een bord pasta voor jezelf opscheppen!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 150 tot 200 gram volkoren pasta
  • vegetarisch gehakt of vegetarische gehaktballetjes
  • 1 courgette
  • 2 handen spinazie
  • 10 gram feta
  • 10 gram pijnboompitjes (optioneel)
  • 10 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • 2 el tomaten puree (klein blikje)
  • zout/peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  2. Snij de tomaten, courgette en rode ui in kleine stukjes.
  3. Schenk wat olijfolie in een koekenpan en voeg hier de geperste teentjes knoflook en stukjes rode ui aan toe. Bak voor 4 minuutjes terwijl je dit af en toe door schept.
  4. Voeg hier vervolgens de courgette, tomaten aan toe en na 5 minuten ook de tomaten blokjes, spinazie, olijven (eventueel in stukjes) en 2 tl tomaten puree aan toe.
  5. Voeg naar smaak 2 tl oregano, flinke snuf gemalen peper en snufje zout toe. Bak dit voor 5 minuten op medium hoog vuur.
  6. Bak in een ander pannetje het vegetarische gehaktballetjes in wat olijfolie voor 5 minuten.
  7. Giet de pasta af en voeg hier de saus uit de koekenpan en eventueel de vegetarische gehaktballetjes aan toe.
  8. Schep de pasta in kommetjes en brokkel hier nog wat feta overheen.
  9. Optioneel: rooster nog wat pijnboompitjes voor een extra crunch.
  10. EET SMAKELIJK! 

Bekijk ook de Healthy Wanderlust Kitchen VIDEO’S!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This