Een makkelijke pasta die snel klaar is, is voor veel mensen een go-to maaltijd na een lange dag. Dan heb je vaak namelijk echt geen zin meer om nog lang in de keuken te staan toch? Pasta met rode tomatensaus is in veel huizen dan ook geen onbekende maaltijd. Hup, wat gemixte groente in de pan en wat kant- en klare pasta saus erbij. Klaar.

Door middel van dit recept wil ik je graag uitleggen dat het super simpel is om een gezondere home made pasta saus klaar te maken en het mooie hiervan is, is dat het je waarschijnlijk maar een paar minuten meer tijd kost. Nieuwsgierig? 


RODE TOMATENSAUS MET VEGAN GEHAKT

Zoals ik al vaker op Healthy Wanderlust heb verteld past een pasta gerecht ook prima binnen een gezond eetpatroon. Wat ik je wel wil meegeven is dat het belangrijk is welke pasta je kiest (volkoren pasta) en welke ingrediënten je nog aan jouw pasta gerecht toevoegt. Dit laatste zorgt ervoor of het gerecht gezond en voedzaam is of vooral rijk aan calorieën is en verder niet veel voor je lichaam doet. Daarom raad ik je altijd aan om te kiezen voor verse producten en om je saus zelf te maken. Net zoals deze makkelijke rode tomatensaus.

Bij dit gerecht maken we gebruik van VEGAN gehakt, super lekker en ideaal als vleesvervanger. Het gehakt maak ik van tempeh! Binnenkort vind je het recept hiervan online. 

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

 • 150 gram volkoren pasta (gemiddeld 75 gram p.p.) 
 • 100 gram courgette
 • 100 gram aubergine
 • 1/2 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 100 gram paddenstoelen
 • 1 rode of gele paprika
 • 30 gram zongedroogde tomaatjes
 • 150 ml a 200 ml tomatenpuree (kies de variant in jouw supermarkt met de minste toegevoegde producten zoals suikers etc + voor het grootste deel uit tomaten bestaat) 
 • peper / zout
 • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Kook de volkoren pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
 2. Snij de ui in kleine stukjes en pers een teentje knoflook fijn. Fruit dit voor ong. 5 minuten in een beetje olijfolie op een medium hoog vuurtje in een ruime pan.
 3. Snij vervolgens alle groente in kleine stukjes.
 4. Voeg dit toe aan de pan en schep goed door. Voeg hier wat gemalen peper en zout aan toe.
 5. Laat dit voor ongeveer 10 minuten goed doorbakken.
 6. Voeg nu de tomatenpuree toe. Bepaal zelf even of je dit genoeg rode tomatensaus vindt, voeg anders nog wat extra toe.
 7. Laat dit op een laag vuurtje met de deksel op de pan nog 10 minuten door pruttelen.
 8. Giet de pasta af en voeg de rode tomatensaus hier aan toe.
 9. EET SMAKELIJK! 

Probeer ook eens deze pasta salade met gerookte zalm of deze vegetarische pasta met romige uiensaus waarbij je maar één pan nodig hebt!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This