Soms is het fijn om gewoon wat makkelijks op tafel te zetten. En als ik aan makkelijk denk, denk ik ook snel al aan: pasta! Daarom staat er voor vanavond de makkelijke pasta op het menu met tonijn in de hoofdrol. Ik weet wat jij gaat eten vanavond! Hmmmm…

“Pasta is ongezond”

Wist je dat veel mensen nog steeds de vergissing maken dat pasta ongezond is? Dit is helemaal niet waar! Pasta is een goede bron aan koolhydraten en kan juist veel energie geven. Echter zou ik je aanraden om volkoren of meergranen pasta te gebruiken en de witte pasta wat vaker te laten liggen. Witte pasta bevat namelijk in vergelijking met volkoren of meergranen pasta aanzienlijk minder vezels. En die vezels zijn nou juist de goede bouwstenen die je lichaam goed kan gebruiken!

Daarnaast kan je er natuurlijk voor kiezen om kant- en klare pastasaus te gebruiken, maar je kan er ook voor kiezen verse producten te gebruiken. Vaak ook al een stuk gezonder. Het probleem met pasta is, is dat men dit te vaak eet (en te veel). Bij een gevarieerd en gezond eetpatroon kan het helemaal geen kwaad om af en toe voor een lekker pasta gerecht te kiezen!

Zoals ik al zei; we kiezen vandaag voor makkelijk vandaag! Dus laten we snel aan de slag gaan zodat jij binnen no time met een gevuld bord op de bank jou favoriete serie kan kijken.. Heerlijk toch die avonden?


Ingrediënten:(voor 4 personen)

 • 75 gram volkoren pasta (75 g – 100 gram gemiddeld p.p.)
 • Rucola
 • 160 gram tonijn uit blik (op water)
 • 1 rode ui
 • Zongedroogde tomaatjes (zoveel als jij lekker vindt)
 • 2 tl kappertjes
 • 125 gram mozzarella
 • 50 gram zwarte olijven (of meer, als jij dat lekker vindt!)
 • peper en zout.

Bereidingswijze:

 1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water, dit geeft smaak aan de pasta. Zodra het water kookt kan de pasta toegevoegd worden.
 2. Snij de rode ui in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie op een zacht vuurtje.
 3. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze vervolgens ook toe, gevolgd door de zongedroogde tomaatjes en olijven (snij evt. in kleinere stukjes) en kappertjes. Strooi hier wat peper overheen en schep goed door elkaar.
 4. Laat dit eventjes verder bakken terwijl je de mozzarella in kleine blokjes snijdt. Bewaar de helft van de blokjes en voeg de andere toe aan de pan zodat deze lekker kan mee smelten en als het ware een licht sausje kan vormen.
 5. Haal de pasta van het vuur en giet deze af.
 6. Voeg het tonijn mengsel hier aan toe en schep goed door elkaar!
 7. Voeg hier nu de rest van de mozzarella aan toe.
 8. De pasta is nu klaar om opgeschept te worden, vergeet niet lekker wat rucola erbij te doen! *

* Door de rucola op het laatste moment toe te voegen blijft hij lekker knapperig, door de warmte worden de blaadjes anders al snel slap.

Ik hoop dat je hier lekker van kan genieten!


Kennen jullie mijn avocado pesto pasta al met gemarineerde garnalen? Wat is jouw favo pasta gerecht?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This