Om de koude dagen te doorstaan in ons kikkerlandje moeten we de warmte maar naar binnen halen. Dit toch wel tropische ontbijtje kan je absoluut dit gevoel bezorgen! Eventjes wat anders als ontbijt en eventjes wegdromen. De mugcake is een ontzettend populair recept en niet geheel onterecht natuurlijk.. Het is heel lekker, je kan er veel verschillende versies van maken, het is gezond en is binnen no-time klaar. Laten we aan de slag gaan!
MANGO MUGCAKE MET KOKOS, HEAVEN.
Deze combinatie is zo lekker guys, geloof mij. Omdat ik in mijn nieuwe huis even geen magnetron heb (waar ik mijn mugcakes altijd in maakte) maak ik vandaag gebruik van de oven. Het is voor dit mugcake recept gebruikelijk om de magnetron aan te zetten, maar op deze manier gaat het ook prima. Ik zal je snel uitleggen hoe!
Bekijk alle ontbijt recepten van Healthy Wanderlust.
Ingrediënten: (voor 2 mugcakes)
- 1 rijpe mango
- 1 el kokosrasp (of 2 als je een grote kokos liefhebber bent!)
- 2 eieren
- 70 gram havermout
- 3 el amandelmelk (of water)
- evt. om er bij te eten; kwark of Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 minuten.
- Schil de mango en snij de stukken van de pit af. Prak de mango zo fijn mogelijk.
- Voeg hier nu 2 eieren, de havermout en 1 el kokosrasp aan toe.
- Roer dit goed door elkaar.
- Verdeel de mix over 2 mokken, die je van te voren aan de binnenkant besmeerd met wat kokosolie. (Zo komt de mugcake er straks makkelijker uit).
- Plaats de mokken voor 20 tot 25 minuten in de oven. Heb je een magnetron? Plaats ze hier dan op de hoogste stand voor ongeveer 2 minuten in. Pas op: de mokken worden erg heet!
- Even afkoelen en omkeren, de mugcake valt zo uit de mok op het bord. (Gaat dit niet zo soepel? Snij dan eerst de zijkanten voorzichtig los).
- Besprenkel met nog wat kokosrasp en evt. nog wat overgebleven stukjes mango.
- TIP: Persoonlijk vind ik het heerlijk om dit samen met kwark te eten.
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Wat een onwijs goed recept weer, ik ben fan van die havermout ontbijtjes die je binnen een mum van tijd uit de oven kan toveren! Dankjewel voor dit lekkere recept Merel1
Hi Anne, ja wat zijn die receptjes fijn he? Koken met gemak 😉 Graag gedaan en een hele fijne dag! Liefs, Merel
Heerlijk recept! Lekker om mango te verwerken in een mugcake. Ik heb al tijden op mijn lijstje staan om eens een mugcake te proberen, maar op de een of andere manier komt het er nooit van..
Ik ben dol op mango, maar niet zo’n fan van de mugcakes. Vind het zo onsmakelijk in vergelijking met een gewone cake, maar ik ben toch wel erg nieuwsgierig of ik deze met mango wél lekker ga vinden.
Hi Kelly, daar kan ik me wat bij voorstellen! Al kan je de mugcake natuurlijk wel echt op smaak brengen door er bijvoorbeeld kokosrasp, pure chocolade, rauwe cacaopoeder, eiwit poeder, rozijnen of kaneel aan toe te voegen 🙂 Hoop ook dat je dit recept wel lekker vindt! Liefs, Merel
Heerlijk! 🙂 Ik maak iedere week banana mug cakes, maar ik ga deze zeker een keer uitproberen 🙂
[…] het hele huis zich vult met de geur van kaneel of warme broodjes? Momenteel is dit recept van de Mango Mugcake echt een favoriet. Het ruikt niet alleen lekker, maar het haalt ook nog meer de lente in […]
[…] zijn? Zoals deze recepten: Gebakken havermout als ontbijt met verse kaki en choconibs (YUM!), Mango mugcake, mijn ontbijtje voor het sporten (vol goede voedingsstoffen!), een verfrissende appel kaneel […]