Om de koude dagen te doorstaan in ons kikkerlandje moeten we de warmte maar naar binnen halen. Dit toch wel tropische ontbijtje kan je absoluut dit gevoel bezorgen! Eventjes wat anders als ontbijt en eventjes wegdromen. De mugcake is een ontzettend populair recept en niet geheel onterecht natuurlijk.. Het is heel lekker, je kan er veel verschillende versies van maken, het is gezond en is binnen no-time klaar. Laten we aan de slag gaan!


MANGO MUGCAKE MET KOKOS, HEAVEN.

Deze combinatie is zo lekker guys, geloof mij. Omdat ik in mijn nieuwe huis even geen magnetron heb (waar ik mijn mugcakes altijd in maakte) maak ik vandaag gebruik van de oven. Het is voor dit mugcake recept gebruikelijk om de magnetron aan te zetten, maar op deze manier gaat het ook prima. Ik zal je snel uitleggen hoe!

Bekijk alle ontbijt recepten van Healthy Wanderlust.

Ingrediënten: (voor 2 mugcakes)

  • 1 rijpe mango
  • 1 el kokosrasp (of 2 als je een grote kokos liefhebber bent!)
  • 2 eieren
  • 70 gram havermout
  • 3 el amandelmelk (of water)
  • evt. om er bij te eten; kwark of Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 minuten.
  • Schil de mango en snij de stukken van de pit af. Prak de mango zo fijn mogelijk.
  • Voeg hier nu 2 eieren, de havermout en 1 el kokosrasp aan toe.
  • Roer dit goed door elkaar.
  • Verdeel de mix over 2 mokken, die je van te voren aan de binnenkant besmeerd met wat kokosolie. (Zo komt de mugcake er straks makkelijker uit).
  • Plaats de mokken voor 20 tot 25 minuten in de oven. Heb je een magnetron? Plaats ze hier dan op de hoogste stand voor ongeveer 2 minuten in. Pas op: de mokken worden erg heet!
  • Even afkoelen en omkeren, de mugcake valt zo uit de mok op het bord. (Gaat dit niet zo soepel? Snij dan eerst de zijkanten voorzichtig los).
  • Besprenkel met nog wat kokosrasp en evt. nog wat overgebleven stukjes mango.
  • TIP: Persoonlijk vind ik het heerlijk om dit samen met kwark te eten.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This