Zin in een makkelijke snack? Dan is dit recept echt wat voor jou. In een handomdraai heb je deze gezonde Mexicaanse eggmuffins in de oven gezet. De Mexicaanse smaken zorgen ervoor dat de eggmuffins lekker hartig en smaakvol zijn. Dit gerecht is licht en bevat verse groente waardoor het ook nog eens lekker voedzaam is.


EGGMUFFINS MAAK JE ZO

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, de eggmuffin. Op internet kan je inmiddels al veel soorten recepten hiervan vinden. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten en daardoor elke keer weer nieuwe eggmuffins op tafel zetten. Deze luchtige muffin wordt ook wel als gezonde snack gezien en is daardoor ook uitermate geschikt om mee naar het werk te nemen of bijvoorbeeld als lunchtrommel ideetje voor jouw kind.

Ingrediënten: (14 muffins)

 • 10 vrije uitloop eieren
 • 2 tl mexicaanse kruiden
 • 1 tl gerookte paprika poeder
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 rode ui
 • 30 gram mais
 • 20 gram zongedroogde tomaatjes

* Ik maak voor dit gerecht gebruik van een muffin bakblik.

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Kluts de eieren door elkaar en voeg hier de kruiden aan toe.
 3. Snij vervolgens de paprika in kleine stukjes en doe hetzelfde met de rode ui en zongedroogde tomaatjes. Voeg dit toe aan het ei mengsel.
 4. Giet de mais af en voeg dit ook toe.
 5. Breng eventueel nog op smaak door wat gemalen peper en zout aan het ei mengsel toe te voegen, dit kan natuurlijk ook later.
 6. Vet alle vakjes van het muffin bakblik goed in met wat olijf- of kokosolie. Op deze manier krijg je de eggmuffins er na het bakken makkelijk uit.
 7. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het mengsel. De egg muffins zullen tijdens het bakken namelijk nog wat omhoog komen.
 8. Plaats het bakblik nu voor ongeveer 20 minuten in de oven.
 9. De eggmuffins zijn meteen klaar om opgediend te worden, maar kunnen dus ook heel goed (afgekoeld) in een Tupperware bakje bewaard worden.
 10. ENJOY!

Neem ook een kijkje naar een andere egg muffin variant.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This