Deze acai bes is misschien wel een van de meest bekende superfoods wereldwijd. De paarsblauwe bes is afkomstig uit Brazilië en groeit aan een palmboom in het regenwoud. Aangezien de bessen niet lang houdbaar zijn kan je acai (spreek je uit als ‘asaa-ie’) in Nederland vooral kopen in de vorm van poeder of bevroren pulp. Dit voeg je simpelweg toe aan een smoothie of bowl en in een handomdraai zit jij aan het ontbijt. De acai bowl is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook een plaatje om te zien! Is de acai bes nou echt zo gezond als er wordt beweerd en welke ingrediënten heb je nodig voor dit acai bowl recept? Lees snel verder.


ACAI BOWL RECEPT ALS ONTBIJT

Wat maakt de acai bes gezond? De acai bes wordt al een aantal jaar verkocht als superfood en dat is vanwege de gezondheidsvoordelen van de bes ook goed te begrijpen. Echter wordt acai ook verkocht als magisch product dat helpt bij razendsnel afvallen, maar dat is helemaal niet wetenschappelijk bewezen en persoonlijk zou ik niet in deze verkooptrucs trappen. Wel weten we ondertussen zeker dat de acai bes rijk is aan antioxidanten, mineralen en vitaminen. Daarnaast helpt het ons lichaam om zich te beschermen tegen vrije radicalen. Geen slecht idee dus om af en toe eens flink te genieten van een acai bowl als ontbijt.

In dit acai bowl recept met poeder leggen we je uit hoe je de bowl in slechts vier stappen maakt, zo simpel is het namelijk. Versier de acai bowl met je favoriete toppings zoals vers fruit, munt blaadjes, nootjes, pure chocolade snippers of kokosrasp. Wees creatief! Je kan de acai poeder onder andere kopen bij de Albert Heijn, Ekoplaza of bij de Holland & Barrett.

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

  • 1 bevroren banaan
  • 100 ml plantaardige melk (ongezoet)
  • 1 tl acai poeder
  • 100 gram bevroren rood fruit
  • een paar aardbeien
  • 1 tl zadenmix
  • optioneel: verse muntblaadjes
  • optioneel: een halve schep eiwitpoeder

Bereidingswijze:

Stap 1: Mix de banaan, het bevroren rode fruit, de plantaardige melk, en de acai poeder in een keukenmachine of een blender tot een glad geheel.
Stap 2: Schep de acai in een kom.
Stap 3: Snijd de aardbeien in stukjes.
Stap 4: Versier de acai bowl met het verse fruit en de zadenmix. Voeg eventueel nog wat verse muntblaadjes toe.
Stap 5: Geniet ervan!


Heb jij wel eens een acai bowl gemaakt? Wat zijn je favoriete toppings?

Bekijk ook: 10 x smoothie bowls als ontbijt

Pin It on Pinterest

Share This