Over een paar dagen is het officieel winter, dus dit herfst-achtige recept plaats ik nog net even op de valreep online! Een heerlijke romige pompoen havermout waar je tijdens het ontbijten optimaal van kan genieten. Ook in de winter uiteraard 😉 Voeg de pompoenpuree toe aan de havermout voor een heerlijke romige structuur en daarnaast maakt het je ontbijt nog voedzamer. Zin in een warm schaaltje pumpkin pie oats? Lees snel het recept!


ONTBIJT MET POMPOEN HAVERMOUT

Dit ontbijtrecept pakte nog beter uit dan ik van te voren had bedacht. Ik wilde graag pompoen toevoegen aan de havermout om het gerecht voedzamer te maken, maar dat het hierdoor ook zo lekker smaakvol en romig werd was een verrassing! Wat ook leuk is, is dat je lekker los kan gaan met specerijen. Zo gaan kaneel, nootmuskaat en koekkruiden perfect samen met de smaak van pompoen en havermout. Breng de havermout verder op smaak met vanille eiwitpoeder, zo maak je het ontbijt ook eiwitrijk. Na het ontbijten kan jij met extra veel energie aan de dag beginnen!

Tip: maak de pompoenpuree de avond van te voren alvast klaar, zo hoef je het ’s morgens nog enkel door de havermout te roeren. Je kan ook extra veel pompoenpuree klaarmaken, dan kan je meteen een aantal dagen voort.

Ontbijtrecept: pompoen havermout | Pumpkin pie oats

Op zoek naar nog meer ontbijt inspiratie? Op Healthy Wanderlust vind je inmiddels veel verschillende ontbijtrecepten. Ben je benieuwd? Neem vooral hier een kijkje en snuffel lekker rond. Persoonlijk is de appeltaart havermout een van mijn favoriete gerechten om de dag mee te starten!

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

  • 150 gram gekookte en gepureerde pompoen
  • 200 ml ongezoete amandel- of havermelk
  • 25 gram havermout
  • 15 gram ongebrande en ongezouten noten
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • optioneel: voeg eventueel 1/2 schep eiwitpoeder en/of een handje rozijnen toe

Bereidingswijze:

  1. Meng alle droge ingrediënten met elkaar (met uitzondering van de noten) en schep over in een pannetje.
  2. Draai het vuur laag en giet hier vervolgens de amandel- of havermelk bij. Blijf gedurende 2 minuten roeren en voeg vervolgens de pompoenpuree toe en roer dit goed door de rest van de ingrediënten heen.
  3. Laat dit nog een paar minuten op het vuur staan terwijl je regelmatig roert. Het is de bedoeling dat de havermout het vocht opneemt en de pompoen havermout dus wat dikker wordt.
    Tip: kijk zelf even of je het lekker vindt als de havermout wat dunner of juist wat dikker is. 
  4. Draai vervolgens het vuur uit en schep de havermout over in een schaaltje. Verdeel hier de noten en eventueel de rozijnen overheen.
  5. Maak af met een extra snufje kaneel 😉
  6. Enjoy!

Dit vind je vast ook lekker: zelfgemaakte gezonde granola maken

Pin It on Pinterest

Share This