Met couscous kan je eindeloos verschillende gerechten creëren. Het is daarom ook één van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Couscous is naast gezond en lekker ook nog eens super easy om te bereiden. Echt makkelijker kan bijna niet! Perfect dus als basis voor een makkelijk en snel gerecht op de maandag avond. Toch zal je versteld staan van de heerlijke geuren die er vrij komen van dit oosterse gerecht met gegrilde groente!


Ingrediënten:(voor 2 personen)

  • 120 gram (volkoren) couscous
  • 20 gram rozijnen
  • 2 punt paprika’s
  • 1 hand vol noten
  • falafel
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook.
  • 1 rode ui
  • 1 tl kaneel
  • 1tl gemalen komijn poeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper

Bereidingswijzen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de punt paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en snij vervolgens in dunne reepjes (ong. 1 cm dik).
  3. Leg alle stukjes in een ovenschaal en besprenkel hier wat olijfolie overheen gevolgd door wat peper en zout.
  4. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Schep de groente gedurende deze tijd af en toe even door elkaar.
  5. Verwijder de schilletjes van de rode ui en snij deze doormidden. Snij vervolgens in grove stukjes.
  6. Plaats een koekenpan met wat olijfolie op een medium hoog vuurtje en voeg de ui toe. Laat deze langzaam even fruiten.
  7. Zet ondertussen wat water op voor de couscous.
  8. Weeg 120 gram couscous af en voeg hier vervolgens het kokende water aan toe, deksel erop en tussendoor éénmaal goed doorroeren.
  9. Voeg de rozijnen en kikkererwten toe aan de koekenpan.
  10. Bak in de andere pan de falafel balletjes tot ze een lekker krokant korstje hebben.
  11. Voeg ook de kruiden toe (kaneel, kerrie, komijn) aan de ui, kikkererwten en rozijnen en roer dit goed door. Laat dit nog 5 minuutjes op een laag vuurtje door bakken.
  12. Hak de noten in grove stukjes en voeg dit samen met de couscous toe aan de rest van de groente.
  13. Haal de punt paprika ook uit de oven en voeg deze vervolgens ook toe. Schep alles goed door elkaar.

Schep de couscous in 2 kommen en plaats de falafel balletjes er bovenop. Geniet!


Ps.Ik gebruikte voor dit gerecht de Rode biet Falafel van Tivall. Net weer eens wat anders!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This