Ben je op zoek naar een lekker en gezond vegetarisch recept? Dan ben je aan het juiste adres. Op Healthy Wanderlust vind je veel verschillende vegetarische recepten, maar vandaag staat dit gerecht met parelcouscous en gemarineerde tempeh in het zonnetje. Het fijne aan dit gerecht is dat de bereidingstijd slechts 20 minuten betreft en de bowl gevuld is met voedzame ingrediënten. Liefdevol eten: genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd, terwijl je je lichaam voedt met de juiste voedingsstoffen. In mijn boek Self Love Talk lees je hier meer over. Zal ik je snel vertellen hoe je dit gerecht zelf kan maken?
Vegetarische maaltijd: smaakvolle parelcouscous met gebakken gemarineerde tempeh
Couscous is al een tijdje razend populair in ons land en ook op deze webite: bekijk bijvoorbeeld dit recept voor een couscous salade met munt en granaatappelpitjes. Echter, wordt parelcouscous nog niet zo veel gebruikt in de gerechten die we doorgaans voor onszelf koken. Tijd om daar verandering in te brengen, want ik heb dit ingrediënten de afgelopen maanden helemaal ontdekt. Super makkelijk om te maken en te combineren, eiwitrijk en eenvoudig op smaak te brengen. Zo kan je parelcouscous gebruiken om bijvoorbeeld de witte rijst in een poké bowl te vervangen of schep wat gekookte couscous door een heerlijke pan shakshuka met feta. Zo maak je de maaltijd voedzamer en vullend.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 150 gram parelcouscous
- 100 gram edamame bonen
- 1/4 komkommer
- 1/2 avocado
- 2 el verse zeewiersalade
- 1 el zonnebloem pitjes
- 1/2 tl bouillon (ik gebruik deze variant van BioToday, op basis van pure gedroogde kruiden)
- 200 gram tempeh (voor grote eters zou ik voor 300 gram tempeh gaan)
- 1 el sojasaus (* marinade)
- 1 el ketjap (* marinade)
- 1/2 tl sambal manis (* marinade)
- snufje gemalen peper
- Optioneel: extra sojasaus als dressing.
Bereidingswijze:
- Kook de parelcouscous samen met de bouillon in ongeveer 300 ml gekookt water zachtjes pruttelend droog. Op deze manier breng je de parelcouscous al lekker op smaak!
- Snijd ondertussen de tempeh in kleine blokjes en mix de ingrediënten voor de marinade met elkaar. Voeg dit aan de gesneden tempeh toe en mix dit goed door elkaar. Laat dit twee minuten intrekken.
- Plaats de tempeh voor 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) of gebruik de Airfryer (160 graden) om de tempeh in 10 minuten te bakken.
- Snijd vervolgens de halve avocado en de komkommer in stukjes.
- Voeg de gekookte parelcouscous, gemarineerde tempeh, komkommer, avocado, verse zeewier salade en edamame bonen bij elkaar in een kom en maak af met wat zonnebloempitjes en gemalen zwarte peper.
- Tip: serveer eventueel met een soja-wasabi saus on the side.
- Enjoy!
Dit vegetarische recept vind je waarschijnlijk ook lekker: vegan pasta bolognese