Deze pasta maakte ik laatst voor een lief vriendinnetje van mij en wij waren beide blij verrast door deze goede combinatie. Een makkelijk gerecht waarbij de oven eigenlijk het meeste werk doet, zodat jij genoeg tijd hebt om lekker bij te kletsen. Ideaal toch? Laten we snel aan de slag gaan.

Waarom volkoren pasta?

Ik ben groot voorstander van volkoren producten. Helaas wordt er vaak gezegd dat pasta niet bij een gezonde levensstijl past, dikke onzin vind ik dit. (Don’t shoot me!) Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat je alles kan eten, als je maar goed nadenkt bij wat je eet en een goed gezond balans hierin kan behouden. Elke dag pasta eten zou ik je niet aanraden, maar elke dag alleen maar salades gaat ook vervelen en daardoor kan je ook weer bepaalde voedingsstoffen missen. Anyway, waarom volkoren pasta?

Deze pasta bevat in tegenstelling tot witte pasta complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zijn voor het lichaam moeilijk af te breken en dit zorgt ervoor dat er gelijkmatig energie vrijkomt. Het gevolg hiervan is dat je door het eten van volkoren pasta minder snel honger hebt. Daarnaast bevat volkoren pasta ook veel meer vezels die voedzaam zijn voor het lichaam en een goede stoelgang bevorderen.


Benodigdheden: (voor 4 personen)

 • 400 gram volkoren pasta
 • 400 gram trostomaatjes
 • 1 citroen
 • 450 gram grote garnalen
 • 250 gram ricotta
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 10 gram verse tijm

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe de garnalen in een schaal en besprenkel met olijfolie.
 3. Rasp hier nu ongeveer een halve citroen overheen. Voeg nog wat peper en zout toe en schep dit goed door elkaar, laat dit eventjes zo intrekken.
 4. Plaats de ricotta in het midden van een ovenschaal.
 5. Snij de rode ui in dunne reepjes en de teentjes knoflook in kleine stukjes en voeg deze samen met de trostomaatjes toe een de ovenschaal.
 6. Als laatst snij je de rode peper doormidden en verwijder je de pitjes, snij beide halfjes in kleine reepjes en voeg ook deze toe bij de rest.
 7. Hou de takjes tijm even onder warm water en verwijder vervolgens de blaadjes van de takjes. Dit doe je door de takjes tussen wijs en duimvinger te nemen en deze snel naar beneden te trekken, de blaadjes zullen nu makkelijk loslaten. Strooi deze nu over het gerecht en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper.
 8. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven, maar voeg de garnalen na 15 minuutjes pas toe.
 9. Kook in de tussentijd de pasta gaar.
 10. Vlak voor het serveren zou ik je aanraden nog wat extra cirtroen te raspen en dit te verdelen over de ricotta en gegrilde groente.
 11. Schep de pasta op de borden en voeg hier wat groente, garnalen en ricotta en toe. Gebruik de sappen die tijdens het bakken zijn vrijgekomen als saus, vergeet dit vooral niet want hier zit veel smaak aan!

Voor de volgende keer kan je ook deze lekkere pasta met een saus van ricotta en spinazie maken.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This