Wil jij lekker eten, maar vooral niet lang in de keuken staan? Dit recept past hier perfect bij! Nu ben ik wel benieuwd; maak jij zelf wel eens een pesto plaattaart? Het is een goede vervanger voor ongezonde pizza. Door zelf jouw toppings te kiezen kan je er voor zorgen dat jouw pesto plaattaart een stuk gezonder en voedzamer wordt, maar nog steeds ook hartstikke lekker is. Benieuwd hoe ik daar voor zorgde? Lees snel het uitgebreide plaattaart recept.


GEZONDE PESTO PLAATTAART

Een goed gevulde pesto plaattaart is voor mij echt comfort food. Ideaal voor een vrijdag avond voordat je nog even een drankje in de stad gaat doen om de werkweek af te sluiten of gewoon heerlijk in je comfy outfit op de bank. Of uhm… gewoon op de maandag avond na een drukke eerste werkdag? Altijd tijd voor Netflix and chill right?! 

Mocht je na het maken van dit recept nou helemaal de smaak te pakken hebben dan kan ik je ook nog deze plaattaart met gerookte zalm en geitenkaas aanraden of deze plaattaart met gekleurde tomaatjes. Beide ontzettend lekker!

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 ETERS OF 1 GROTE ETER)

 • Filodeeg
 • 3 tl (zelfgemaakte) pesto
 • 1/2 rode ui
 • 150 gram courgette
 • 100 gram aubergine
 • 50 gram feta
 • 50 gram zwarte olijven
 • zout / peper
 • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Beleg een bakplaat met wat bakpapier en plaats hier ongeveer 5 lagen filodeeg op. Doe dit als volgt: verdeel over elk vel (met een kwast) wat olijfolie (ong. 1/3 tl) en plaats het volgende vel hier bovenop. Herhaal tot de laatste laag, vet deze nog niet in.
 3. Snij de halve rode ui in reepjes en fruit deze in een klein beetje olijfolie in een koekenpan op een medium hoog vuurtje voor ongeveer 3 minuten.
 4. Snij de courgette in kleine stukjes en die hetzelfde met de aubergine en zwarte olijven. Voeg dit vervolges toe aan de koekenpan en bak nog 5 minuten mee. Voeg hier vervolgens 1 á 2 tl pesto en wat gemalen peper aan toe. Schep goed door.
 5. Verdeel vervolgens 1 tl pesto over de bovenkant van de laagjes filodeeg.
 6. Schep nu de groente bovenop het filodeeg (laat ongeveer 1,5 cm van de rand vrij) en verdeel dit goed.
 7. Brokkel hier nog wat feta overheen.
 8. Schuif de pesto plaattaart nu voor 15 minuten in de oven.
 9. EET SMAKELIJK! 

Maak jij wel eens een plaattaart?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This