Zoals jullie misschien wel weten zijn wij gek op plaattaarten. Waarom? Omdat het én super lekker is én super makkelijk is om te maken. (En eigenlijk is het ook nog eens heel snel klaar!). Win-win-win situatie dus als je het ons vraagt. Deze plaattaart is gevuld met een mix aan gekleurde tomaatjes, mozzarella, lekkere kruiden en nog meer lekkere en verse ingrediënten. Zet jij deze plaattaart vanavond op tafel?


EEN PLAATTAART IS IDEAAL OM TE DELEN

Dit gerecht is perfect om op tafel te zetten wanneer je visite hebt. Gezellig samen een aantal verschillende plaattaarten delen. Laat je gasten eventueel zelf de plaattaart beleggen, geheel naar eigen smaak. Een paar minuutjes de oven in en jullie kunnen weer lekker verder borrelen en kletsen. Zo kan je bijvoorbeeld ook deze plaattaart met spinazie en gerookte zalm op tafel zetten. Goede combinatie toch?

Ingrediënten:

  • Filodeeg (4 vellen)
  • 300 gram gekleurde tomaatjes (trostomaatjes) 
  • 100 gram mozzarella
  • 150 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 rode ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • snufje gemalen peper
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de tomaatjes en snij deze doormidden.
  3. Snij de rode ui in dunne reepjes en de olijven door de helft.
  4. Verdeel wat olijfolie (ong. 1 a 2 tl) over één vel filodeeg, plaats hier een ander vel bovenop. Herhaal deze stappen tot je 4 vellen op elkaar gestapeld hebt.
  5. Mix de tomatenpuree met 2 tl olijfolie en verdeel dit over de plaattaart en beleg deze vervolgens met de ingrediënten.
  6. Verdeel de mozzarella over de plaattaart door deze in reepjes de scheuren.
  7. Plaats de plaattaart voor ongeveer 10 a 15 minuten in de oven. Wanneer de randen van de plaattaart een mooie goudbruine kleur hebben gekregen is hij klaar. Hou dit dus zelf even goed in de gaten, de ene oven is krachtiger dan de ander.
  8. Tip: knip de plaattaart in stukken met een schaar. Zo blijven de stukken het mooiste! 

Een plaattaart is natuurlijk ook heel leuk om samen met de kids te maken.
Laat hun zelf de ingrediënten kiezen, gegarandeerd gezelligheid aan tafel!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This