Tijd voor een nieuw snack recept! Deze pompoen en pindakaas granola bars maak je makkelijk zelf en zo zorg je ervoor dat je de rest van de week gezonde snacks in huis of in je tas hebt zitten. Wist je dat pompoen en pindakaas een ontzettend goede combinatie is? Wist ik ook niet hoor ;-), maar door een beetje creatief te zijn met de ingrediënten die je in de keuken hebt liggen ontdek je steeds weer nieuwe lekkere combinaties. Wil je weten hoe je deze granola bars als gezonde snack zelf kan maken? Laten we snel aan de slag gaan!
GRANOLA BARS MET PINDAKAAS
Persoonlijk ben ik een grote fan van deze prachtige groente. Je kan er namelijk zoveel kanten mee op! Inmiddels heb ik pompoen al verwerkt in toetjes, hoofdgerechten, salades en nu ook in pindakaas granola bars als gezonde snacks. De herfstperiode staat vanaf vandaag officieel weer voor de deur en dit is de perfecte periode om lekker los te gaan en veel pompoen in huis te halen. Mocht je nou geïnteresseerd zijn naar een aantal van mijn favoriete recepten: neem dan even hier een kijkje. Ken je dit recept van de oranje fall pancakes bijvoorbeeld al? Love it!
INGREDIËNTEN:
- 100 gram havermout vlokken
- 30 gram havermeel (mix havermout vlokken fijn tot meel)
- 2 el notenpasta
- 130 gram pompoen
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 el gesmolten kokosolie
- 1 el gave siroop
- 2 tl chiazaadjes
- 50 gram noten
- 40 gram rozijnen
- 100 ml amandelmelk
BEREIDINGSWIJZE:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Pureer samen met 50 ml amandelmelk tot een fijne massa en laat even afkoelen.
- Mix (wanneer nodig) 30 gram havermout fijn tot havermeel.
- Smelt de kokosolie, hak de noten in kleine stukjes en voeg vervolgens alle ingrediënten en 50 ml amandelmelk samen in een kom. Mix alles goed!
- Je zal zien dat alles wat plakkeriger wordt door de agave siroop en amandelmelk.
- Schep alles vervolgens over in een met bakpier bekleden bakblik zodat je granola bars ongeveer 1 á 1,5 cm dik worden. Druk dit vervolgens stevig aan!
- Plaats het bakblik nu voor 30 minuten in de oven.
- TIP: voor wat meer herfstachtige smaak kan je ervoor kiezen om nog wat koekkruiden toe te voegen.
Doe hier nog meer GEZONDE SNACK inspiratie op!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Dit ga ik maken! Dank voor je recept.