Of het nou het seizoen voor pompoen is of niet, wat mij betreft kan pompoen altijd. En dan bedoel ik ook ALTIJD. Op Healthy Wanderlust vind je verschillende pompoen recepten zoals deze heerlijke gezonde pompoensoep of de zeer populaire gevulde pompoenen vandaag staat er een nieuw makkelijk recept voor jullie op de planning. Gegrilde oranje groente als gezond bijgerecht. Nog een gezond gerecht om aan het lijstje toe te voegen! 


POMPOEN UIT DE OVEN MET GEITENKAAS

Aan een bijgerecht wil je doorgaans niet veel tijd kwijt zijn toch? Dit recept is daarvoor ideaal, want binnen 10 minuten staat er een goed gevulde ovenschaal in de oven en jij hoeft hier vervolgens niet meer naar om te kijken. Kan jij je weer mooi concentreren op de rest van het gerecht. Deze gemarineerde tofu spiesjes zouden trouwens een hele leuke combinatie zijn met dit gezonde bijgerecht. Had je zelf al een ander gerecht in gedachte? Dit gerecht doet het super goed samen met de geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en verse rozemarijn. Laten we snel aan de slag gaan.

INGEREDIËNTEN: VOOR 2 PERSONEN

 • 1/2 pompoen (ongeveer 300 gram)
 • 1 zoete aardappel (optioneel)
 • zachte geitenkaas
 • verse rozemarijn
 • gemalen peper / zout
 • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Bereid de oven voor op 200 graden.
 2. Was de pompoen en zoete aardappel.
 3. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitjes. Snij de pompoen in dunne partjes. Snij de zoete aardappel in de lengte in dunne en lange stukjes.
 4. Plaats de gesneden groente in een ruime ovenschaal en besprenkel met olijfolie, gemalen peper, zout en verse rozemarijn. Schep door elkaar.
 5. Plaats de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.
 6. Haal de ovenschaal na 35 minuten uit de oven en verbrokkel wat geitenkaas over de gegrilde groente heen. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 5 á 10 minuten terug in de oven, eventueel even onder de gril!
 7. READY TO SERVE!

Probeer ook deze gegrilde wortels als lekker en origineel bijgerecht.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This