Snack alert girls! Wie heeft er nog meer zin om vanavond lekker op de bank te duiken, een goede film op te zetten en een grote bak popcorn op schoot te nemen? I do, I do, I do! Met deze drie varianten kan je dan denk ik je geluk niet op. Super eenvoudig om te maken, maar net even wat anders dan ‘de gewone bak popcorn’.  Let’s get started.


3 X POPCORN ALS GEZONDE SNACK

Popcorn wordt vaak als gezonde snack gezien. Maak je popcorn zelf, zorg ervoor dat er niet nog kilo’s suiker of zout aan toegevoegd zijn en dan zit je qua healthy snack inderdaad helemaal goed. Toch vind ik het fijn om mijn popcorn een beetje te ‘pimpen’ door heerlijke ingrediënten en spices eraan toe te voegen. Mijn favoriet is de ‘chocolade popcorn’, maar de keuze laat ik helemaal aan jou over…

Natuurlijk is deze snack ook uitermate geschikt voor kinderen. Als gezin kan je hier dus lekker samen van genieten! #KIDSPROOF

WAT HEB JE NODIG?

Maiskorrels!

Mais kan je heel makkelijk poffen in een met een deksel afgesloten koekenpan op het fornuis. Om je popcorn te ‘pimpen’ kan je onderstaande recepten aanhouden en er echt een feestje van maken. Ik gebruik voor elke bak popcorn ongeveer 100 gram gedroogde maïskorrels.

1. DARK CHOCOLATE

  • 30 gram pure chocolade (85%)

Pof de popcorn zoals hierboven beschreven. Smelt de chocolade au bain marie en giet dit vervolgens in dunne sliertjes over de gezonde snack heen. Zo krijgt elk stukje een subtiel chocolade smaakje. Voor een extra smaak beleving kan je hier nu wat zeezout overheen strooien. Lekker!

2. SWEET CINNAMON

  • 1 tl agave siroop
  • 2 tl kaneel

Pof de maiskorrels zoals hierboven beschreven staat. Meng de agavesiroop met de kaneel en giet dit vervolgens over de popcorn. Mix alles goed met je handen door elkaar zodat alles een zoet laagje krijg.

3. CHEESY

  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl rozemarijn

Smelt de parmezaanse kaas in de pan, strooi de rozemarijn erbij en pof de mais in dezelfde pan. Schep dit vervolgens nog goed door elkaar. Are you in for a cheesy night?


Opzoek naar een ander soort snack? Neem dan even hier een kijkje voor een heleboel andere recepten en inspiratie!
Laat je even weten welke variant je het lekkerste vond?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This