Ik wilde weer eens wat anders als ontbijt en zie hier het resultaat! Ik zag dit recept een tijd geleden op internet voorbij komen en gaf hier mijn eigen twist aan. Een soort gebakje als ontbijt met een vleugje kaneel en ze zoete smaak van warme peer. Benieuwd hoe jij deze quinoa ontbijtcake ook kan maken? Lees dat snel verder.
QUINOA ONTBIJTCAKE ALS START VAN DE DAG
Dit moet wel een tijdje in de oven dus ik raad het je aan om dit de avond van te voren te maken of gewoon op een lekkere luie dag in het weekend waarop je niet zoveel haast hebt. De basis van deze ontbijtcake zal je misschien verrassen; quinoa! Deze superfood is een rijke bron aan vezels en bevat ontzettend veel essentiële aminozuren. Maar juist deze kleine korreltjes zorgen voor een heerlijke structuur en een ontbijtje dat goed vult.
Neem een kijkje naar alle lekkere ontbijt recepten van Healthy Wanderlust.
Benodigdheden:
- 80 gram quinoa
- 100 ml water
- 150 ml amandel melk
- 30 gram rozijnen
- 2 rijpe peren
- 2 eieren
- 2 tl kaneel
- 1 el agave siroop
Bereidingswijze:(Zo simpel!)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de peren in kleine stukjes en voeg vervolgens samen met alle ingrediënten in een schaal.
- Roer dit even goed door elkaar!
- Giet alles in een (niet te grote) ovenschaal en plaats de quinoa ontbijtcake voor ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven.
Heerlijk om deze quinoa ontbijtcake lekker warm op te eten natuurlijk! De volgende ochtend kan je deze ontbijtcake natuurlijk ook gewoon eventjes opwarmen, maar ook koud is hij lekker. Lekker als snack mee naar het werk dus of in de broodtrommeltjes van de kids. Je moet natuurlijk wel van de smaak van quinoa houden om dit recept lekker te vinden. Al smaakt de quinoa niet hetzelfde als in hartige salades, dit gerecht maakt de quinoa een stuk zoeter.
Hoe vonden jullie dit ontbijtje?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Oeh, dit klinkt erg lekker! Helemaal nu met dit herfstweer. Dit ga ik een keer proberen!
Precies!! Succes met het maken van dit gerecht. Liefs, Merel
Whaa, hier heb ik nog nooit van gehoord! Wat een gaaf recept zeg, ben heel benieuwd hoe dit smaakt…
Thanks lieve Anne! Ik vind het ook heel leuk om dit met jullie te delen 😉 Het is even wennen, maar ik vond het echt een heerlijk gerecht voor in de ochtend. Echt weer even wat anders! Liefs, Merel
Dat ziet er echt superlekker uit! Ik heb al quinoa gegeten maar ik kan me eerlijk gezegd niet zo goed voorstellen hoe het in de cake zal smaken. Ik denk wel dat ik het een keer ga proberen alleszins!
Hi Irene, ik ben benieuwd hoe het je zal bevallen! Ik moest ook even aan het idee wennen hoor, ik verwerk quinoa normaal altijd in hartige gerechten, maar dit beviel mij zo goed dat ik het toch graag met jullie wilde delen 🙂 Liefs, Merel
Oe dit klinkt wel heel erg lekker. Maar in combi met quinoa…..dat weet ik niet hoor. Ik ga het zeker een x proberen, in het weekend ofzo.
Klinkt lekker! ga ik zeker een keer maken. Hoe vaak kan je er van eten?
Hi Adriana, ik kon er in mijn eentje zeker 5 keer van eten! Met zijn tweeën kan je denk ik 2 porties per persoon uit deze maaltijd halen. Succes! Liefs, Merel