De mensen die mij goed kennen weten dat ik echt een hele grote sushi liefhebber ben. Echt, je mag mij hier altijd voor wakker waren en toen we laatst in Japan waren heb ik mezelf nog net niet in een sushi-coma gegeten. Toen de poké bowl trend Nederland bereikte stond ik natuurlijk direct als super enthousiaste fangirl in de rij en het liefste sta ik daar elke dag. Goed, ik dwaal af. Laatst maakte ik deze quinoa sushi rolls, omdat ik opzoek was naar een wat gezondere versie van de traditionele sushi (de witte rijst wordt vaak klaargemaakt met veel suiker). Echt een aanrader als je het mij vraagt! Lees snel hoe je dit zelf kan maken.


QUINOA SUSHI ROLLS – ELKE DAG?!

Hoewel er bij sushi en poké bowls natuurlijk gebruik gemaakt wordt van verse producten is het door de bereiding of de sausjes die worden toegevoegd niet altijd een hele gezonde optie. Don’t get me wrong, mij maakt het totaal niet uit als het om sushi gaat (guiltypleasuretothemax), maar mocht jij nou een beetje op je eten aan het letten zijn of je misschien bezig bent met afvallen dan is dit recept zeker geschikt voor jou. De basis van deze quinoa sushi rolls is quinoa en dit is super gezond en mager! Daarnaast heb je helemaal zelf in de hand welke ingrediënten je wel of niet toevoegt. Natuurlijk kan je de ingrediënten die in het recept hieronder staat overnemen, maar je kan zelf ook creatief aan de gang gaan met andere groentes of eventueel wat fruit.

 Ingrediënten:

 • 200 gram quinoa
 • 200 gram gerookte of rauwe zalm (voor het laatste echt even langs de visboer!)
 • 1 avocado   
 • 1/2 komkommer
 • 5 zeewier vellen
 • verse zeewier salade
 • sesamzaadjes
 • Sojasaus
 • 1/2 boullion groente blokje (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven (met een half bouillon blokje – voor meer smaak!) en laat dit afkoelen.
 2. Snij de zalm in dunne reepjes (zorg dat je rauwe zalm hebt die ook daadwerkelijk geschikt is om rauw te eten). Schil de komkommer en snij dit en de avocado in dunne reepjes.
 3. Beleg de zeewier bladen met een dun laagje quinoa (verdeel dit goed) gevolgd door een beetje zalm, avocado, komkommer, zeewier (salade) en sesamzaadjes.
 4. Weet je niet hoe dit moet? Kijk dan even naar dit leuke filmpje van FOODGLOSS. 
 5. Rol de sushi op en knijp voorzichtig even aan.
 6. Snij de quinoa sushi rolls in stukjes en laat dit even rusten.
 7. Serveer de sushi met sojasaus. ENJOY!

Waar zou jij jouw quinoa sushi rolls mee vullen?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This