Om de zomerse dagen af te sluiten genieten we nog eventjes van dit frisse en zoete recept. Echt jongens dit is zo lekker!! Deze Quinoa Taco’s zijn weer eens wat anders dan de Mexicaanse Taxo’s die normaal op het menu staan. De combinatie van zalm, mango en avocado zal je echt versteld doen staan! Laten we snel beginnen.
Ingrediënten:(voor 2 personen)
- 6 tot 8 taco schelpen
- 2 zalm moten (200 a 250 gram)
- Een halve rijpe mango
- 80 gram quinoa
- 1 avocado
- 6 el creme fresh
- verse dille
- zalm kruiden AH
- rode kool
- 1 el limoensap
- 1 handen vol jonge bladsla
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Zet de quinoa op in kokend water.
- Snij de rode kool in dunne reepjes en bak deze op een medium hoog vuurtje voor 10 minuten tot ze wat zachter zijn geworden. Strooi hier tijdens het bakken wat zout en peper overheen.
- Snij de mango in kleine stukjes en verzamel de stukjes in een grote kom.
- Knip hier wat takjes verse dille overheen.
- Snij de avocado in kleine stukjes en voeg deze toe aan de mango. Zodra de quinoa en rode kool klaar zijn kunnen deze er ook bij, even goed door elkaar scheppen.
- Strooi de zalm kruiden over de zalm moten heen. Zet een pan op een medium hoog vuurtje en voeg vervolgens de zalm moten hier aan toe. Laat deze op beide kanten ongeveer 3 minuten bakken, niet te lang want dan wordt de zalm droog. Hak de zalm vervolgens grof in kleinere stukken, dit maakt het makkelijker om te verdelen over de taco’s.
- Meng de crème fresh met de sap van limoen, snufje zout, peper en nog wat verse dille.
- Plaats de taco’s voor een paar minuutjes in de oven, volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op het pakje. Zo worden ze lekker warm en extra knapperig.
Nu gaan we de taco’s vullen:
- Als eerst pakken we wat sla, gevolgd door de quinoa/mango salsa en daar boven op wat lekkere stukjes zalm.
- Als finishing touch scheppen we nog wat van de limoen-dille dressing eroverheen.
Hoe ik dit precies heb gedaan kan je ook terugzien op de foto hierboven! Je kan ervoor kiezen om alle taco’s van te voren al te vullen of zet de schalen en zalm op tafel zodat iedereen dit lekker zelf kan doen, ook heel gezellig natuurlijk.
Eet smakelijk!Waar vullen jullie meestal de taco schelpen mee?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
wauw dat ziet er goed uit! binnenkort maar eens (proberen te) maken!
Benieuwd wat je er van vindt Chantal!! 🙂 Liefs
Dit ziet er zo goed uit!
Ja lekker he! 🙂 Liefs
Wauw ik krijg opeens honger haha! Ziet er echt top uit hoor!