Op zondag 21 april en maandag 22 april is het weer Pasen dus grote kans dat jij al aan het nadenken bent over het organiseren van een paasontbijt of een paasbrunch. Op Healthy Wanderlust vind je veel recepten die onwijs lekker zijn om tijdens deze dagen te serveren. Om het makkelijker te maken en om jou te inspireren om de paasbrunch van dit jaar een gezonde touch te geven, zetten we onze 5 favoriete recepten voor pasen op een rijtje! Lees je mee?


RECEPTEN VOOR PASEN

Pasen is een belangrijk Christelijk feest. Voor veel mensen zijn de paasdagen een mooie gelegenheid om bij elkaar te komen. Iedereen viert dit geheel op zijn eigen manier, maar lekker eten past overal bij. Toch? ūüėČ Deze recepten voor pasen zijn niet moeilijk om te maken (we willen geen stress in de keuken) en passen perfect binnen een gezonde levensstijl. Genieten en goed voor jezelf zorgen tegelijkertijd. Wij zijn benieuwd welke van deze recepten voor pasen dit jaar bij jou tijdens het paasontbijt of bij de paasbrunch geserveerd worden!

Lees ook: 3 tips voor een gezonde paasbrunch

Recepten voor pasen | Paasontbijt of paasbrunch

1. Frambozen smoothie met bietensap

Plaats een grote kan met deze frambozen smoothie met bietensap op tafel. Zo kan iedereen zelf een smoothiebowl maken of tussen het eten door genieten van een slokje smoothie. Maak de smoothie licht of vullend door juist meer havermout toe te voegen.

2. Bananen pannenkoekjes 

Wie is er nou niet gek op bananen pannenkoekjes? Deze banana pancakes zijn onwijs simpel om te maken en ook koud lekker om te eten.

3. Carrot cake pannenkoeken

Deze pannenkoeken verschijnen dit jaar for sure bij ons thuis op tafel. Het recept voor deze gezonde carrot cake pannenkoeken stond dit jaar in de Pasen editie van Foodies Magazine. Eet ze samen met een frisse yoghurt dip met sinaasappel rasp. Het recept vind je hier!

4. Zelfgemaakte chiazaad jam 

Deze zelfgemaakte jam van chiazaad is heerlijk voor op een geroosterd broodje. Deze jam is veel gezonder dan de jam die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt en vrij van toegevoegde suikers.

5. Vegetarische paté van noten en paddenstoelen 

Dit recept ontwikkelde we speciaal voor de kerstdagen afgelopen jaar, maar is ook uitermate geschikt als vegetarische spread voor tijdens de paasdagen. Maak deze vegetarische paté van paddenstoelen zelf en voeg jouw favoriete kruiden toe. Serveer met warme geroosterde broodjes!


Deel ook vooral jouw favoriete recepten voor pasen. 

Image credits: Natasha Breen by Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This