Wil jij binnenkort ook ontbijten met deze rijkgevulde havermout bowl? Laten we snel aan de slag gaan. De donkere maanden zijn perfect om de dag te beginnen met een warm ontbijt. Met een havermout bowl kan je elke ochtend weer alle kanten op door gebruik te maken van verschillende toppings. Geef de havermout zelf steeds een andere smaak door gebruik te maken van verschillende smaken eiwitpoeder of pureer er bijvoorbeeld wat bosbessen doorheen. Neem snel een kijkje naar dit heerlijke ontbijt recept!


EEN EIWITRIJKE HAVERMOUT BOWL

Voeg plantaardige eiwitpoeder toe om de havermout bowl voedzamer en lekkerder te maken. Door af te wisselen met de verschillende smaken eiwitpoeder raak je niet snel uitgekeken op dit ontbijt. Als toppings van dit ontbijt recept gebruiken we onder andere ongebrande amandelen (ook rijk aan eiwitten), chiazaad, lijnzaad en kaneel. Voeg voor een extra voedzaam ontbijt ook fruit en/of groente toe. In dit recept maken we gebruik van banaan, maar de keuze is geheel aan jou.

Kom je in de ochtend altijd tijd tekort om een lekker ontbijt voor jezelf klaar te maken? Kies dan voor onze chocolade chiapudding met havermout. Dit maak je namelijk de avond van te voren klaar zodat je de chiapudding in de ochtend enkel nog uit de koelkast hoeft te pakken. Kies voor een gezonde start van de dag met een voedzaam ontbijt.INGREDIËNTEN:

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de plantaardige melk op een laag vuurtje en voeg hier na 1 minuut de havermout, eiwitpoeder en kaneel aan toe.
  2. Blijf dit gedurende 5 minuten doorroeren tot de havermout al het vocht heeft opgenomen en alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
  3. Schep de havermout nu over in een kommetje (bekijk hier mijn favoriet).
  4. Verdeel hier de plakjes banaan, (stukjes) noten, chiazaad en lijnzaad over.
  5. Voeg naar smaak nog wat andere toppings toe zoals pindakaas voor een extra lekkere smaak!

Welke toppings zou jij gebruiken om jouw havermout bowl mee te vullen?
Maak er een mooie dag van.

Bekijk hier al onze ontbijt recepten.

Pin It on Pinterest

Share This