I la-la-la-la-love hummus. Heerlijk op wraps, een geroosterd broodje of als dip voor groente. De basis van hummus zijn kikkererwten, maar je kan er veel verschillende varianten van vinden. Je kan er zelf dus ook veel ingrediënten aan toevoegen. En inderdaad, yep, dit mooie roze ‘prakje’ is ook gewoon hummus, maar dan met nog iets speciaals eraan toegevoegd. Rode bieten hummus. Go check it out.


WAAROM IS RODE BIETEN HUMMUS GEZOND?

Oorspronkelijk komt deze puree van kikkererwten uit het Midden-Oosten van Europa, zijn wij even blij dat dit recept al zo lang bekend is in ons kleine kikkerlandje! Waarom is het eigenlijk zo gezond? Kikkererwten zijn peulvruchten en die zijn over het algemeen ontzettend voedzaam. Ze bevatten onder andere langzame koolhydraten, wat ervoor zorgt dat je bloedsuiker stabiel blijft en je lichaam gelijkmatig voorziet van energie. Ook zitten ze vol eiwitten, dit is altijd goed voor de opbouw en het herstel van je lichaam, maar als sporter kan deze puree dus ook geen kwaad!

Maak nu zelf rode bieten hummus: zo lekker!

Benodigdheden:

  • 250 gram uitgelekte kikkererwten (blikje van 400 gram)
  • sap uit het blik van de kikkererwten (bewaar deze dus als je de kikkererwten laat uitlekken!)
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl citroensap
  • 1 el tahin
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 3 tl kerrie poeder
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Voeg de kikkererwten toe aan de keukenmachine, gevolgd door de geperste teentjes knoflook, citroensap, tahin, komijnzaad, kerriepoeder, peper en zout.
  • Voeg hier geleidelijk 1 el olijfolie en 1 el kikkererwten sap aan toe.
  • Doe dit tot je tevreden bent met de smeuïge textuur van de hummus.
  • Snij de rode bieten in stukjes en voeg deze toe aan de keukenmachine. Mix dit nog eventjes goed door voor ong. 2 minuten. Mooi kleurtje he?
  • Voeg naar smaak nog wat kruiden toe aan de rode bieten hummus.

VERSCHILLENDE SOORTEN HUMMUS

Zoals ik al eerder zei kan je aan de ‘normale’ hummus veel andere groentes of ingrediënten toevoegen, om je hummus net wat specialer te maken (of een leuk kleurtje te geven). Zo kan je bijvoorbeeld wat verse peper toevoegen (als je van pittig houdt natuurlijk), pompoen of spinazie voor een mooie groene kleur. Natuurlijk voeg je hierdoor ook wat extra waardevolle vitamines en mineralen toe. Aanrader dus!


Heb jij zelf wel eens rode bieten hummus gemaakt?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This