VOOR GROOT & KLEIN: Zijn jullie ook volop aan het genieten van het zomerse weer in ons kikkerlandje? Zonde om met mooi weer lang in de keuken te staan dus hier een simpel, snel en lekker recept voor een verkoelend toetje. Stiekem kan je dit ’toetje’ eigenlijk ook prima als ontbijtje op het balkon op smullen. Door de voedzame ingrediënten zal je na het eten hiervan een tijd lang nieuwe energie hebben!
De markten en supermarkten liggen weer vol met vers fruit en daarom ga ik de komende weken weer lekker aan de gang om veel fruitige recepten voor jullie te maken. Hou dus vooral Healthy Wanderlust in de gaten voor meer gezonde inspiratie.
Ingrediënten:
- Blender
- 4 eetlepels volle kwark of kies voor Alpro Soya yoghurt
- 1 handje bosbessen
- 1 handje aardbeien
- 2 eetlepels havermout
- 1 theelepel agave siroop
- 1/4 glas water.
Bereidingswijze:
- Was het fruit goed en snij de aardbeien door midden.
- Gooi alle ingrediënten bij elkaar en in de blender.
- Mix alles tot een glad geheel.
- De mix zal wat dikker zijn, maar dat is ook de bedoeling voor dit toetje.
- Schenk het mengsel in een mooi glas en voeg hier eventueel nog wat crunchy home made Granola aan toe of wat fruit. Eet smakelijk!
Tip: Om je parfait nog wat zoeter te maken kan je een paar druppels van de Natural Flavouring Stevia Extract toevoegen. 1 druppel hiervan staat gelijk aan 1 theelepel suiker. Zo maak je jouw recepten toch zoeter, maar met een stuk minder toegevoegde suikers.
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Ziet er heel lekker uit! Mooie kleur ook ♥
Dankjewel Romy! Lekker zomers he? 😉 x