Tijd om mijn favoriete vegan lunch recept van het moment met je te delen! Ik ben er gek op om tijdens de lunch uit te pakken en aangezien mijn vriend nu sinds een aantal maanden ook gezellig thuis werkt, vind ik het leuk hier nog creatiever in te zijn. Zo ontstond laatst ook deze smashed avocado toast met geroosterde groene asperges, zoete Honingtomaten en gemarineerde seitan. Ideaal voor zowel een veganistische eetpatroon, als voor jou als vegetariër en extra leuk als je eens wilt kiezen voor een maaltijd zonder vlees. De seitan kan namelijk ook prima dienen als vleesvervanger. Zal ik je vertellen hoe je dit broodje met smashed avocado zelf kan maken?


Vegan broodje: smashed avocado met gegrilde groentes en seitan

Waar lunch jij meestal mee? Wij variëren graag met gevulde bowls, geroosterde broodjes of met een lekkere maaltijd salade. De left-over groene asperges die deze week nog in de koelkast lagen, zorgde ervoor dat dit heerlijke recept ontstond. Het fijne is dat dit vegan broodje met smashed avocado vier soorten groente bevat, zo krijg je dus ook tijdens de lunch veel voedzame voedingsstoffen binnen. De geroosterde tomaatjes op dit broodje zijn van het merk Looye Kwekers, absoluut favoriet bij ons thuis. Deze tomaatjes zijn namelijk een stuk zoeter van smaak (honingzoet!), lekker dus als snack voor tussendoor, maar ook geroosterd uit de oven zijn ze onwijs lekker. Laatst maakte ik hier ook een fijne plaattaart mee, het recept vind je hier.

Je koopt de Honingtomaten van Looye Kwekers o.a. bij de Albert Heijn en bij de lokale groenteboer.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 3 á 4 sneetjes volkoren brood
  • 10 groene asperges
  • 180 gram Honingtomaten
  • 1 á 1,5 rijpe avocado
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram seitan
  • Vegetarische en natuurlijke kruiden (bijvoorbeeld kip kruiden)
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • snufje peper en zout
  • Optioneel: twee gekookte biologische eitjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaatjes en asperges. Snijd de tomaatjes door de helft en de harde onderkant van de asperges af.
  3. Plaats dit samen met de in plakjes gesneden rode ui in een ovenschaal. Voeg hier wat olijfolie, gemalen peper, snufje zout en de gedroogde tijm aan toe. Meng dit met elkaar en plaats voor 15 minuten in de oven.
  4. Kook in de tussentijd eventueel de biologische vrije uitloop eitjes.
  5. Rooster de volkoren sneetjes brood tot ze lekker knapperig zijn.
  6. Snijd de seitan in stukjes, meng dit met wat kruiden naar keuze en bak dit voor 5 minuten in de pan op middelhoog vuur.
  7. Prak de avocado fijn op de geroosterde broodjes en plaats hier de gebakken groente, seitan en eventueel een gekookt eitje bovenop.
  8. Enjoy!

Vind hier een overzicht van nog meer lekkere lunch recepten.

* Dit recept is in samenwerking met Looye Kwekers geschreven.

 

Pin It on Pinterest

Share This