Tijd om het kerstmenu samen te stellen mensen. Mocht jij de lucky one zijn die hier dit jaar voor is aangesteld door de familie dan is mijn nummer #1 tip om hier optijd mee te beginnen. Dit scheelt een hoop stress in de keuken! Misschien hebben jullie de taken wel verdeeld en maak jij een kerst voorgerecht, kerst hoofdgerecht of kerst dessert? Stay tuned voor een hoop makkelijke, gezonde en lekkere kerstgerechten. Dit vegetarische kerstgerecht is perfect als voorgerecht en past helemaal tijdens de feestelijke sfeer deze dagen. Lees snel het uitgebreide kerst voorgerecht recept!
GEZONDE CHRISTMAS CRACKERS ALS KERST VOORGERECHT
HOE, leuk zijn deze Christmas Crackers?! En HOE, geweldig goed passen deze bij de komende feestdagen? Ik zag dit recept vorig jaar (ja, echt, food ideeën blijven lang hangen..) en ik heb geprobeerd mijn eigen variant hier van te maken. Ik dacht namelijk.. zo moeilijk kan het niet zijn toch om dit te maken? Ik had gelijk, want met een stapel filodeeg en een goede vulling kom je al een hele eind. Laten we er vooral niet teveel woorden aan vuil maken en meteen aan de slag slaan. Ik ben benieuwd of jij de komende kerstdagen ook deze Christmas Crackers op tafel tovert!
TIP: neem ook een kijkje naar deze kruidige bloemkool uit de oven als kerst hoofdgerecht.
Start jij 2020 ook met extra veel zelfliefde?
Koop mijn boek als een cadeautje voor jezelf of een ander!
INGREDIËNTEN VOOR 4 CHRISTMAS CRACKERS:
- 8 vellen filodeeg
- 250 gram pompoen
- 80 gram feta
- 3 tl hummus
- 60 gram cashewnoten
- 50 gram kikkererwten
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 40 gram rozijnen
- 1/2 tl agave siroop
- gemalen peper / zout
- olijfolie
- bakplaat
- stukjes kleurrijk touw
BEREIDINGSWIJZE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de pompoen in kleine stukjes en plaats in een ovenschaal. Besprenkel met ongeveer 2 tl olijfolie en 1 tl rozemarijn en schep goed door elkaar. Plaats de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
- Schep de feta, hummus, stukjes cashewnoten, kikkererwten, komijnzaad, rozijnen, agave siroop en een snuf zout en peper door elkaar.
- Wacht tot de pompoen klaar is en maak vervolgend het filodeeg klaar. Plaats twee lagen filodeeg vellen boven op elkaar en smeer elke laag in met een beetje olijfolie.
- Schep de stukjes pompoen door de vulling heen zodat we de filodeeg crackers kunnen gaan vullen/vormen.
- Plaats drie eetlepels met de vulling in het midden van de korte kant van het filodeeg. Ongeveer 1 1/2 cm van de rand af. Houd ook twee á drie cm vrij aan beide kanten, zodat je deze zoals op de afbeelding nog met een touwtje kan dicht knopen.
- Rol vervolgens de rol dicht door simpelweg de 1 1/2 cm rand (die we hadden vrijgehouden) over de vulling heen te rollen en door te rollen tot al het hele vel opgerold is. Knoop de dicht met een stukje touw, doe dit voorzichtig. Smeer de bovenkant van de Christmas Crackers nog in met wat olijfolie.
- Plaats de Christmas Crackers op een bakplaat en schuif deze plaat voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen natuurlijk, want daar houden we van!
- EN, MOOI ZIJN ZE HE?
Wat maak jij dit jaar als kerst voorgerecht?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Echt een mega leuk idee! Voor onze plaatselijke kerstkrant mocht ik drie amuses maken, ik heb toen ook voor filodeeg gekozen en er bakjes van gemaakt in muffinvormpjes, gevuld met zelfgemaakte kruidenkaas en zalm. Ook onwijs lekker en het lijkt wel een beetje op jouw voorgerecht.